Formule 3

F3 Euroseries: Buurman grijpt net naast overwinning

480_buurman_podium

Yelmer Buurman heeft in de tweede race van de Formule 3 Euroseries een tweede plaats gescoord. Vanaf poleposition (verdiend met zijn achtste plaats in race 1) nam hij aanvankelijk de leiding, maar Grosjean passeerde de Nederlander. Renger van der Zande kampte bij aanvang van de race met technische problemen en startte pas na vier ronden.


Tekst: Daan Jeuken

De race wordt aangevangen met een vliegende start, wegens een oliespoor dat eerder op de dag op de baan werd gelegd. Buurman behoudt zijn leidende positie, maar voelt de druk per ronde opgevoerd worden. In ronde 19 beslechtte Grosjean het pleit in zijn voordeel, waarna Buurman nog alles op alles moet zetten om de winnaar van race 1 Sébastien Buemi achter zich te houden. Hierin slaagde hij, waarna hij de beker voor de tweede plaats in handen mocht nemen.

480_buurman_actie

“Ik heb een keer een tik op mijn linker achterwiel gekregen en een op het rechter. Maar het was niet unfair”, reageerde Buurman. “De sleutel van de race zat in de eerste bocht. Daar kon ik net niet hard genoeg doorheen, wat een set-uppuntje is. Daardoor kon ik niet echt wegkomen en konden ze op het rechte eind inlopen. Tweetiende langzamer dan Buemi en nog geen ééntiende dan Grosjean geeft me echter wel een heel goed gevoel.”

Renger van der Zande kon zijn voortvarende debuut van gisteren geen gevolg geven, doordat zijn oliekoeler het voor aanvang van de race begaf. Zijn team repareerde de boel nog, maar eer Van der Zande de baan op kon rijden was de race al vier ronden onderweg. “Met z’n allen werk je keihard en dan slaat op het moment suprème de pechduivel toe. Het defect in de oliekoeler was een technisch probleem dat soms optreedt als gevolg van vibraties in de auto. Ik heb dit weekend in ieder geval voor mijzelf bewezen dat ik hard kan gaan in de F3 Euroseries. Daar doe ik het op dit moment maar even mee. Volgende keer vlammen we weer!”

Uitslag race 2 F3 Euroseries
Hockenheim, zondag 22 april 2007

1. Romain Grosjean, 25 ronden
2. Yelmer Buurman, op 4.864
3. Sébastien Buemi, op 5.455
4. Jean Karl Vernay, op 6.442
5. James Jakes, op 7.908
6. Franck Mailleux, op 8.658
7. Nico Hülkenberg, op 9.109
8. Edoardo Mortara, op 9.510
9. Dani Clas, op 16.230
10. Kamui Kobayashi, op 20.443
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet