ESports

Div: Hattrick voor Biela Racing Team Euronics in 6U Barcelona in 24U Series Esports powered by VCO

Biela Racing Team Euronics wint voor de derde achtereenvolgende maal en heeft nu haar zinnen op de titel gezet. De combinatie Sven-Ole-Haase/Lukas Jestädt triomferen met een Audi R8 LMS GT3. In de 991, GT4 en TCR klasses ging de zege naar het Aurys Racing Team, Puresims Esports en MSI Esports.


2021 Start

Tekst Willem J. Staat
Foto's VCO

Hattrick voor Biela Racing Team Euronics in 6U Barcelona in 24U Series Esports powered by VCO
Na een derde achtereenvolgende overwinning heeft het Biela Racing Team Euronics bijna de hand op de titelg gelegd. Sven Ole Haase/Lukas Jestädt wonnen de voorlaatste wedstrijd van dit seizoen, de 6U van Barcelona met een Audi R8 LMS GT3. Eerder bleek Biela Team Euronics onverslaanbaar op Monza en Silverstone. Met 108 punten op haar naam heeft het team voor de seizoensfinale eigenlijk een onaantastbare voorsprong waar de dubbele punten zelfs voor het oprapen liggen. Mahle Racing Team is het enige team dat nog een wiskundige kans heeft. Zij werden tweede in Barcelona en hebben een achterstand van 45 punten. De derde plek ging naar Team 77.

2021 Biela Euronics Racing Team


In de Porsche 911 klasse wonnen Carlos Fenollosa en Xavier Ros van het Aurys Racing Team voor de tweede achtereenvolgende keer met het SimRacing Euro RC als tweede waardoor het gat in de tussenstand kleiner werd. De derde plek ging naar Inertia SimRacing Imprimo fi. team.

In de GT4 category kwam er in de voorlaatste wedstrijd een einde aan hun indrukwekkende run. Na vier overwinningen in vier wedstrijden eindigden Camillo Pezzoli/Emanuele Petri ditmaal met hun BMW GT4 als achtste. De klasse-overwinning ging naar Matthew Turnbull/Ashley Fins van het Puresims Esports Team. De titelstrijd blijf hier wijd open. Torque Freak Racing by TFRLAB en Butter Pal Motorsport eindigden op het virtuele Barcelona resp. als tweede en derde.


2021 Porsche Cup

In de TCR klasse ligt de titel ook nog voor het oprapen. Ditmaal ging de overwinning naar Victor Lobato en David Perez van MSi Esports. Frozenspeed Full Send Racing en Team Heusinkveld eindigden resp. als tweede en derde. Team SimRC dat in de tussenstand van het kampioenschap bovenaan staat moest ditmaal met een vijfde plek genoegen nemen.


2021 BMW M4 GT4

Commentaren
Sven Ole Haase(Biela Team Euronics): "Wij zijn erg verheugd met onze derde achtereenvolgende overwinning. Het circuit van Barcelona is behoorlijk zwaar waar je hard moet werken en je je concentratie moet behouden. Evenals het team verrichte Lukas fantastisch werk. Wij hebben de titel binnen handbereik maar in de seizoensfinale kan bijzonder veel gebeuren. De complimenten aan het MAHLE RACING TEAM die met hun tweede plek de titelstrijd openhouden."

Carlos Fennollosa(Aurys Racing Team Porsche 911): "Wij beschikten over een behoorlijke snelheid wat ons zelfs tot een extra brandstofstop in staat stelde. Soms had ik er mijn twijfel over of mijn strategie al dan niet zou werken. Voor de titelfinale gaan we ons best doen. Maar om die te winnen dan moet er voor het Inertia team wel iets fout gaan."

Matthew Turnbull(Puresims Esports GT4 winnaar): "Onze strategie was om gedurende de wedstrijd brandstof te besparen. Dit was niet gemakkelijk maar het hielp ons aan de overwinning. De Porsche was op Barcelona erg sterk en we produceerden een mooie wedstrijd. Ik denk dat de BMW M4 GT4 op Spa nog sneller zal zijn. Ik denk dat het interessant gaat worden."

David Perez(MSI Esports winnaar TCR): "Dit was een enerverende wedstrijd voor ons. Victor verrichte in de openingsstint fantastisch werk en deze wedstrijd opende mijn ogen van wat er allemaal in deze wedstrijd mogelijk was. In theorie kunnen we nog steeds de titel winnen. Maar dan moet er voor SIMRC het nodige mis gaan."

Circuit Barcelona

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet