GT

GT: Porsche Specialisten in tweede 911 GT3 van KÜS Team Bernhard in ADAC GT Masters

Het team van KÜS Team Bernhard, eigendom van tweevoudig Le Mans winnaar Timo Bernhard maakte vandaag haar line-up voor het komende seizoen bekend. Naast titelverdediger Christian Engelhart zal de jonge Oostenrijker Thomas Preining plaats nemen. De tweede auto zal bezet worden door een volledig Junioren duo bestaande uit de Luxemburger Dylan Pereira en Jannes Fitje.


2021 KUS Team Bernhard 1

Tekst Willem J. Staat
Foto's ADAC Motorsport

Porsche Specialisten in tweede 911 GT3 van KÜS Team Bernhard in ADAC GT Masters
Onlangs maakte KÜS Team Bernhard bekend dat naast regerend kampioen Christian Engelhart de Oostenrijker Thomas Preining zal plaats nemen. Vandaag werd de volledige line-up van het team bekend.

Teameigenaar Timo Bernhard: " Ik vind het superspannend dat wij met onze startnummer 74 een echte Junior auto aan de start brengen. Bij Jannes hebben wij vorig jaar een goede ontwikkeling waargenomen. Met een vijfde plek tijdens de verregende kwalificatie op de Lausitzring heeft hij onder uiterst moeilijke omstandigheden laten zien waartoe hij in staat en wat hij allemaal kan. Er gaat nog meer komen. Met Dylan hebben we een absolute jonge ster die in de Porsche merkencups zeer sterk gepresteerd heeft en ook van hem verwacht ik veel. De homogeniteit binnen ons team bevalt mij. Zeker omdat hij groot belang aan Teamplay hechten."

Voor Jannes Fitje betekent het zijn tweede seizoen in de ADAC GT Masters en in 2020 miste hij nipt de titel in Pirelli Junior klassement. In het verleden werd hij door de ADAC Stichting Sport ondersteund. De eerste ervaringen met de Porsche 911 GT3 verzamelde hij in de Duitse Porsche Carrera Cup die ook dit jaar vijfmaal in het voorprogramma van de ADAC GT Masters is opgenomen.

2021 Pereira Fitje

Jannes Fitje: "Ik denk dat het belangrijk is om ook voor een tweede seizoen bij hetzelfde team te rijden en de goede samenwerking voort te zetten. Nu kunnen we al die dingen die wij vorig seizoen samen bereikt hebben nog eens verbeteren en veel effectiever omzetten om dan af en toe een goed resultaat te scoren. Ook dit jaar hebben we weer een goed line-up waarmee we succes kunnen behalen. Ik denk dat we in ieder geval om de Junior titel kunnen strijden. Ik verheug me nu al op de eerste test en ik kan het nauwelijks uithouden om niet te kunnen rijden. Het kan wat mij betreft niet vroeg genoeg beginnen."

Partner Dylan Pereira heeft afgelopen jaren in de Porsche merkencups naam gemaakt. De Luxemburger was meerdere seizoenen in de Duitse Porsche Carrera Cup en de Supercup actief. Het laatstgenoemde kampioenschap sloot hij als tweede af. Dylan Pereira: "Fantastisch dat ik bij het team van KÜS Team Bernhard van Porsche Legende Timo Bernhard mag beginnen. Ik hoop dat we samen succesvol zullen zijn en dat we om overwinningen en de titel kunnen meestrijden. Als crewchief heeft Timo Bernhard Max Messidat gecontracteerd. Hij hielp in 2017, 2019 en 2020 René Rast aan de DTM titel.

2021 Bernhard rearview

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet