V8 Supercars

V8 Supercars: Oud HB F1-rijder en Supercar legende Larry Perkins draagt start No 11 over.

Oud HB F1-rijder Larry Perkins die in de Australische Supercars een legende werd droeg gisteren officieel zijn legendarische startnummer over aan Anton de Pasquale en het team van Dick Johnson Racing. DJR gaat dit iconische startnummer de komende seizoenen gebruiken.

2021 Larry Anton Dick
Links Dick Johnson, midden Bathurst legende Larry Perkins en geheel rechts Anton de Pasquale die de loodzware taak heeft om in de voetsporen van deze beide legendes te treden.


Tekst Willem J. Staat
Foto's Shell V Power Racing/Willem J. Staat

Oud HB F1-rijder en Supercar legende Larry Perkins draagt start No 11 over.
Velen hebben oud HB F1 rijder Larry Perkins nog steeds in herinnering hier. De Australiër kwam in 1976 voor het team van Hoogenboom in de F1 uit. Na een minder succesvolle F1 carrière ontwikkelde Larry zich in Australië tot een Supercar legende met maar liefst zes overwinningen in de Bathurst 1000. Maar ook zijn bedrijf Perkins Engineering bouwde tientallen Supercar chassis en bijna 200 motoren. Nadat Larry een streep onder zijn carrière zette werd het tot het huidige Kelly Racing getransformeerd.

Tijdens een kleine ceremonie op Sandown waarbij de legendes Dick Johnson en Larry Perkins aanwezig waren, werd het startnummer officieel aan Anton de Pasquale en DJR overhandigd. Perkins gebruikte dit startnummer sinds de oprichting van Perkins Engineering in 1985.

Ryan Story CEO van Dick Johnson Racing: " Toen Anton bij ons in het team kwam vroeg ik met welk startnummer hij wilde racen. Zeker omdat Will Davison al met het iconische No 17 reed. Anton vertelde toen dat hij heel graag met het startnummer 11 wilde racen omdat hij daarmee in Europa nogal wat succes had gehad. In onze sport is No 11 zo'n iconisch nummer en eigenlijk is het Larry's eigendom. Daarom heb ik onze oude sparring partner en teamgenoot benaderd en dit leidde tot de bekendmaking.

2014 Zandvoort
Anton de Pasquale in 2014 met Startnr. 11 in actie op CM Circuit Zandvoort.

Larry Perkins: "Toen ik mijn auto voor het eerst in het Australische Toerwagenkampioenschap inschreef, koos ik startnummer 11 omdat het gewoon rechte cijfers waren. Het was goedkoop en gemakkelijk af te drukken en ik hoefde maar één nummer mee te nemen waardoor het nogal gemakkelijk te vervangen was. Voor mij betekende het eigenlijk niets want het was gewoon een startnummer maar het werd een deel van de geschiedenis en ik ben blij dat het vandaag werd voortgezet.

Anton is een fantastisch jong talent dus toen Dick en Ryan mij vroegen of het team dit mocht gebruiken was ik meer dan gelukkig dat ze mijn nalatenschap konden voortzetten."


2021 Anton De Pasquale Anton de Pasquale.

Dick Johnson: " Ik wil Larry bedanken voor het feit dat hij zijn goedkeuring heeft gegeven om dit aan ons toe te vertrouwen. Ik weet dat iedereen zijn best zal doen om vooraan te rijden."

Anton de Pasquale zei dat hij opgetogen was om met dit startnummer te kunnen blijven racen omdat het hem in het verleden veel succes heeft gebracht. Ik reed met startnummer in de Formule Renault en won daarin het kampioenschap. Ik wil Larry hiervoor bedanken en zal ervoor zorgen dat hij hierop trots kan zijn." Hoewel zijn naam misschien wat Frans klinkt is De Pasquale van Siciliaanse afkomst. Lang geleden verhuisden zijn ouders richting Down Under zo liet hij eerder deze week weten.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet