ESports

Indycar: Alex Palou wint openingsronde Indycar iRacing Challenge Montreal

Het leuke van de Indycar iRacing Challenge in de virtuele wereld is dat de serie alleen open is voor de "real life" rijders waarbij enkelen uit het Road to Indy programma de kans krijgen om de handschoen tegen hun toekomstige tegenstanders op te nemen. De Spanjaard Alex Palou was gisteren op het virtuele Montreal de allereerste winnaar.

20201 Alex Palou
Een eerste Ganassi-zege voor Alex Palou. Zij het dan een virtuele.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Indycar

Alex Palou wint openingsronde Indycar iRacing Challenge Montreal
Vele insiders verwachten komend seizoen een doorbraak van de Spanjaard Alex Palou in de Indycar wereld. Zeker omdat hij gedurende de wintermaanden bij het team van Chip Ganassi tekende. Palou startte vanaf pole en reed de eerste zeventien ronden aan de leiding. Na zijn virtuele pitstop kwam hij achter Scott McLaughlin terug de baan op. Scott deed een succesvolle "undercut" door in de 15e ronde voor zijn verplichte pitstop naar binnen te gaan. Het resultaat was een enkele ronden durend boeiend duel waarbij de leiders elkaar in de 21e raakten en waarbij de Ganassi-rijder definitief de leiding nam.


2021 Scott McLaughlin Scott McLaughlin in de aanval


Alex Palou: "Dit was op het randje maar Scott was ook op het randje. Ik kon nergens heen maar om eerlijk te zijn ik denk dat het gewoon contact was. Het spijt mij dat hij uiteindelijk een positie verloor maar ik zal er zeker met hem over praten zodat alles tussen ons in orde is."

Scott McLaughlin: "Het was erg leuk. Mooi racen. Helaas hebben we elkaar geraakt en soms zijn de touchés in iRacing groter dan nodig is, maar het geeft ons werkelijk nog steeds een heel goed gevoel van hoe het werkelijk is. Ik hoop dat iedereen thuis van de wedstrijd genoten heeft. Bredan Eves, afkomstig uit het Indy Pro 2000 kampioenschap eindigde verrassend als tweede terwijl McLaughlin met de derde podiumplek genoegen moest nemen. Daarachter volgden Sage Karam, Alex Davison en Pietro Fittipaldi die over een record aantal volgers beschikte.

2021 Alex Palou doughnut
Virtuele vreugde doughnut van Alex Palou.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet