ESports

Div: Terugkeer van Erhan Jajovski naar de Top in vijfde virtuele FE Electric Dockx

Erhan Jajovski behaalde vanavond zijn derde virtuele overwinning in de vijfde wedstrijd van FE Accelerate. Nikodem Wisniewski(DS TECHEETAH) eindigde als tweede gevolgd door Fredrik Rasmussen(Dragon/Penske Autosport). De wedstrijd vond op het virtuele Electric Docks stratencircuit plaats.


1


Tekst Willem J. Staat
Foto's Formule E

Terugkeer van Erhan Jajovski naar de Top in vijfde virtuele FE Electric Docks
Vijf virtuele wedstrijden en drie overwinningen voor Erhan Jajovski in het virtuele FE Accelerate kampioenschap. Voor de als tweede geëindigde Nikodem Wisnieuwski(DS TECHEETAH) betekende het na een achtste plek zijn beste resultaat. Hij eindigde voor polesitter Rasmussen die overigens dit seizoen zijn tweede pole veroverde. Voor ABB Formula E Race at Home Challenge winnaar Kevin Siggy werd het met een tiende plek een teleurstellend optreden. Voor de Grote Finale volgende week heeft Siggy veel werk voor de boeg. Een uitstekende virtuele wedstrijd van Jarno Opmeer overigens. De Nederlander behaalde met een vijfde plek zijn beste seizoensresultaat tot nu toe.


2
In de studio was tevens Extreme E-rijdster Catie Munnings aanwezig. De allereerste wedstrijd van de electrische SUV series vindt op 3/4 april a.s. in Saoedi Arabié plaats. "Het feit dat coureurs uit de meest populaire raceklasses ter wereld aan de Extreme E willen deelnemen bevestigt hoe belangrijk dit kampioenshap is. Het milieuaspect van dit kampioenschap is geweldig en het draait allemaal om de bewustwording van de klimaatverandering en de sport wordt gebruikt als een stem om iedereen eraan te herinneren dat het onze verantwoordelijkheid is om de planeet te redden" aluds Munnings

Ook BMWi Andretti Autosport-coureur Jake Dennis was in het programma aanwezig. " Jake Dennis: " Het tempo was er maar het was even aan de puinhopen wennen. Ik had al eens eerder een FE race gezien. Ik werd in het diepe gegooid maar het was zo'n coole ervaring en ik heb er veel van geleerd. Ik hou er wel van en kijk nu naar de wedstrijd in Rome uit.


3

Erhan Jajovski: " Ik had niet verwacht dat Rasmussen zou liften dus ik nam zijn positie in. Nadat ik de Attack Mode gebruikt had verloor ik een positie maar slaagde erin om hem weer in te halen. Vervolgens begon ik energie te besparen omdat ik in het begin nogal wat verbruikt had. Vrijwel de gehele week ben ik behoorlijk gestresst geweest omdat er ook bij de kwalificatie het tempo niet aanwezig was. En nu voelt deze overwinning dat er een last van mijn schouders is afgevallen" aldus de ROKit Venturi Racing rijder.


4

Nikodem Wisnieuwski: " Het was een erg zware wedstrijd en ik heb het in de afgelopen wedstrijden best wel moeilijk gehad. Vandaag was ik erg op de wedstrijd gefocust en ik hoop dat dit momentum zich voortzet. Gedurende de eerste ronden bespaarde ik energie maar in de slotfase zag ik Rasmussen gas los laten en ik was al bezig om mij op P3 te settelen toen ik realiseerde dat hij nog maar weinig energie over had. Ik besloot om hem te passeren en behaalde mijn eerste tweede plek!"

Frederik Rasmussen: "Ik begreep echt niet wat er met de energie aan de hand was. Ik beschikte over voldoende snelheid. Kennelijk heb ik toch iets gemist. Voor de Grote Finale volgende week moet ik hier echt aan werken."


5

Uitslag
1. Erhan Jajovski 25:57.976s
2. Nikodem Wisniewski +3.756s
3. Frederik Rasmussen+4.640s
4. Lorenz Hoerzing +5.642s
5. Jarno Opmeer +5.703s
6. Martin Stefanko +6.739s
7. Jan Von der Heyde +7.901s
8. Manuel Biancolilla +9.110s
9. Kuba Brzezinski +9.183s
10 Kevin Siggy +10.339s
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet