GT

GT: Christopher Mies/Riccardo Feller vormen combinatie bij Montaplast by Land Motorsport in GT Masters

Een oud kampioen, een winnaar en een totaal nieuwe look bij Montaplast by Land Motorsport in de ADAC GT Masters. Oud kampioen Christopher Mies(31) en de Zwitserse Youngster Riccardo Feller vormen dit seizoen bij Montaplast by Land Motorsport een combinatie in het Duitse GT kampioenschap.

2021 Land Motorsport 2

Tekst Willem J. Staat
Foto's ADAC Sport

Christopher Mies/Riccardo Feller vormen combinatie bij Montaplast by Land Motorsport in GT Masters
Bij Montaplast by Land Motorsport beschikt men dit jaar over een sterke rijderscombinatie. Teammanager Christian Land: "Beide rijders hebben vaak hun vaardigheden bewezen en kennen de serie zeer goed. We weten uit het verleden dat beiden zeer goed samenwerken. Zo kunnen we vol vertrouwen aan de start komen."

Veteraab Christopher Mies is een integraal onderdeel van Land Motorsport sinds het team in 2016 voor het eerst aan de ADAC GT Masters deelnam. Al in het allereerste seizoen reed Mies naar de titelwinst. Nu begint hij aan zijn zesde seizoen voor het team van Wolfgang Land. "Ik denk dat we goed voorbereid zijn. De afgelopen jaren waren zwaar en hebben laten zien hoe competitief de ADAC GT Masters is. Een sterke teamgenoot is hier ontzettend belangrijk"stelt Christopher Mies.

Land Motorsport 1

Riccardo Feller maakte in 2017 zijn debuut in de ADAC GT Masters en keert na een jaar afwezigheid weer terug bij het team van Wolfgang Land. Met het team uit Niederdreisbach voltooide hij zijn meest succesvolle seizoen tot nu toe. De Zwitser won een wedstrijd en eindigde dat jaar als vijfde overall. "Ik vind het spannend om weer van Land Motorsport deel uit te mogen maken. Vooral met Chris Mies aan mijn zijde. Onze verwachtingen zijn duidelijk. Wij willen voor de titel gaan. Daar hebben we een goede kans stelt de 20-jarige.

In het nieuwe ontwerp van de auto met het startnummer 29 gebruikt Land bekende kleuren. De combinatie van rood en blauw heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van het team. En niet in de laatste plaats zoals een bekend element in het logo. In 2020 worden de kleuren precies op dezelfde manier gebruikt als het groen dat van de voorgaande jaren bekend is.

2021 Land Motorsport 3


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet