Diversen

NASCAR Whelen: Guillaume Deflandre wint spannend Esports duel op Watkins Glen

Aan boord van de#64 Speed House Chevrolet behaalde de Guillaume Deflandre zijn tweede virtuele overwinning in de derde wedstrijd van de 2021 EuroNASCAR Esports-series op Watkins Glen. In een spectaculaire eindsprint richting finish blokte de Belg Philipp Bereswell af.


2021 Start 1

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR Whelen

Guillaume Deflandre wint spannend Esports duel op Watkins Glen
Met zijn spectaculaire virtuele overwinning beschikt Deflandre over een voorsprong van acht punten op de Duitser Tobias Dauenhauer. Die lag gedurende lange tijd tweede maar moest uiteindelijk met een derde plek genoegen nemen. Watkins Glen, de geboortplek van het Amerikaanse racen op de roadcourses na WWII was ditmaal gastheer van de derde ronde van het virtuele iRacing EuroNASCAR kampioenschap. De 3.949 km lange "Inner Loop" zorgt voor close racing en spannende wedstrijden. De eerste bocht van 90 graden, de esses en de Bus Stop zin de hoogtepunten van een schitterende racebaan die in de staat New York gesitueerd is.

Deflandere veroverde de pole in de kwalificatie in de eerste van twee heats die de startopstelling voor beide races bepalen. De Belg won een race van tien minuten met daarachter Simon Pilate van DF1 Racing en de Brit Bereswell aan boord van de#479 American Fan Fest Chevrolet Camaro. De vertegenwoordiger van Hockenheim toonde op de iconische baan een veelbelovende snelheid.

De tweede heat leverde een overwinning op voor de 2020 EuroNascar Esportskampioen André Castro achter het stuur van de #122 DF1 Racing Camaro. Vanwege universitaire verplichtingen maakte hij nu van de gelegenheid gebruik om weer deel te nemen en was direct kanshebber voor een topklassering. Brands Hatch winnaar Tobias Dauenhauer eindigde als tweede voor Deflandre's teammaat Paul Jouffreau.


2021 Guillaume Hesnault

Net als in 2029 begon de hoofdwedstrijd met een behoorlijke hektische actie in de eerste bocht. Bij een crash waren verschillende coureurs zoals Chris Liemann, Gordon Barnes en Daniel Adam betrokken. The Big One bleef echter uit. De koplopers kwamen echter snel in hun ritme en bouwden op de rest van het startveld een stevige marge op. Castro die vanaf de eerste startrij aan de wedstrijd begon raakte bij een incident betrokken, viel terug, maar kwam uiteindelijk als twaalfde over de eindstreep.

Daardoor konden Deflandre Dauenhauer, Bereswill en Dauenhauer vooraan blijven maar dit trio zorgde voor een fantastische wedstrijd. In de allerlaatste ronde stuitte Deflandere op gedubbelde auto's'die zijn positie even in gevaar brachten. De Belg blokte Bereswill op het allerlaatste rechte stuk perfect af en wist na de virtuele wedstrijd op Daytona ook zijn tweede wedstrijd dit seizoen te winnen. Hendriks Motorsports-coureur Tobias Dauenhauer eindigde uiteindelijk als derde.

Daarachter volgde Frederic Gabillon van FD Competition. De Fransman verbeterde niet alleen zijn equipment thuis maar maar ook zijn virtuele vaardigheden waardoor hij nu tot één van de snelste coureurs op de ENES grid behoort. Teambaas Roy Hendriks eindigde als tiende. Op 23 maart wordt er op de virtuele Hockenheimring virtueel verder geracet.


2021 Deflandre 1

Uitslag
1 1 64 Guillaume Deflandre 24 ronden
2 5 479 Philipp Bereswill 24
3 4 150 Tobias Dauenhauer 24
4 8 3 Frederic Gabillon 24
5 7 23 Henri Tuomaala 24
6 27 89 Davide Dallara 24
7 6 264 Paul Jouffreau 24
8 12 18 Giorgio Maggi 24
9 3 166 Simon Pilatus 24
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet