GT

GT: Simona de Silvestro naar Precote Herberth Motorsport. HTP Winward met éen Mercedes in ADAC GT Masters

Het team van Precote Herberth Motorsport treedt dit seizoen met een veranderde line-up in de ADAC GT Masters aan. Naast oud kampioen Robert Renauer en Sven Müller zet het team in 2021 een tweede Porsche 911 GT3 voor de combinatie Klaus Bachler en de Zwitserse Simona de Silvestro in. Het team van HTP Winward zet dit jaar slechts één Mercedes in de ADAC GT Masters in.

2020 Precote Herberth Motorsport

Tekst Willem J. Staat
Foto's ADAC

Simona de Silvestro naar Precote Herberth Motorsport. HTP Winward met één Mercedes in ADAC GT Masters
Voor het team van Precote Herberth Motorsport is het seizoen 2021 goed beginnen. Het team won de GT titel in de Asian Le Mans Series. "En natuurlijk willen wij zo doorgaan. Met de combinatie van Robert Renauer/Sven Müller en Bachler/De Silvestro beschikken wij in de ADAC GT Masters over twee veelbelovende duos waarin wij om overwinningen en podiumplekken kunnen strijden. Daarmee beschikken wij ook over een goede uitgangspositie in de titelstrijd bij de teams" bevestigt teameigenaar Alfred Renauer.

Voor Robert Renauer en Sven Müller betekent het na 2017 het derde gemeenschappelijke seizoen in de ADAC GT Masters. Vorig jaar wonnen zij op de Nürburgring. En tot aan de Finale streed Renauer mee om de titel. Sven Müller: "Ik voel mij in dit team goed thuis. Het is bijna familie"

2021 Muller Renauer
Renauer/Müller een sterke combinatie.

De tweede Porsche 911 GT3 R van het team uit Oberbeieren wordt door Klaus Bachler/Simona de Silvestro bezet. Afgelopen seizoen reden zij eveneens met een Porsche 911 GT3 R van KÜS Team 75 Bernhard.

Klaus Bachler: "Ik verheug mij op mijn nieuwe opgave bij Precote Herberth Motorsport. Ik ken het team vanwege mijn deelname bij de ADAC GT Masters in 2020 op de Lausitzring en andere raceseries. Simona en ik waren afgelopen jaar vaak snel genoeg maar het ontbrak ons aan het nodige geluk. Het is ons doel om constant goede resultaten te behalen. En als je in het kampioenschap vooraan wilt rijden komt het daarop aan." Ov.erigens is Precote Herberth Motorsport één van de oudste teams in de ADAC GT Masters. Sinds 2009 heeft het team zeven overwinningen en acht poles behaald. In 2018 won het team met Robert Renauer en de Fransman Mathieu Jaminet de ADAC GT Masters titel.

2021 La Mamba
Slechts één AMG Mercedes GT3 van HTP Winward dit seizoen.

HTP Winward met één auto in ADAC GT Masters
HTP Winward Racing brengt in de ADAC GT Masters slechts één auto met Maximilian Buhk/ Rafaelle Marciello aan de start waarbij de succesvolle samenwerking tussen Mann+Hummel Gmbh voor het vijfde achtereenvolgende jaar wordt voortgezet.

Teamchef Christian Hohenadel: "Wij voelen ons nauw met de ADAC en deze raceserie verbonden. Alleen om deze redenen was het voor ons belangrijk om ook hier in de z.g. Liga vn de Supersportwagens vertegenwoordigd te zijn. Ook verheugen wij ons bijzonder over de jarenlange vertrouwensvolle samenwerking met MANN FILTER. Ook de rijders kennen wij goed. Met Max en Rafaelle staan we technisch sterk opgesteld.


De samenwerking met Landgraf Motorsport is het produkt van een jarenlange goede relatie tussen de beide teams. Klaus Landgraf en zijn team beschikken over een uitstekende vestiging, hoogwaardige uitrusting en een perfecte logistiek waarbij HTP WWR de engineering levert. Deze samenwerking maakt het mogelijk om in de ADAC GT Masters op het hoogste niveau te opereren. En alleen op deze manier maak je in dit fel bevochten deelnemersveld een kans."

Het team uit Altendiez in Rijnland Palts is sinds 2013 in de ADAC GT Masters actief. In 2018 won men het teamkampioenschap. In 2020 won men met o.a. Rafaelle Marciello de Finalewedstrijd op Oschersleben. Het team van Landgraf was eveneens met regelmaat eveneens met een AMG Mercedes GT3 in de VLN actief. Nadat HTP zich enkele weken geleden al aan de nieuwe DTM confirmeerde is het duidelijk dat men haar ADAC GT Masters activiteiten heeft uitbesteed...........

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet