ESports

Div: Sebastian Job met twee zeges op Spa terug in de titelstrijd

Met twee overwinningen in de zevende ronde van de Porsche TAG Heuer Esports Supercup op het virtuele Spa-Francorchamps heeft de Britse rijder van het Red Bull Esports Racing Teams zijn titelkansen een aardige boost gegeven. In zowel de Sprint- als de hoofdrace behaalde de Brit op het 7.004 km lange Spa-Francorchamps het maximaal haalbare aantal punten. In de hoofdrace behaalde Joshua Rogers(Virtual Racing School) niet meer dan een 13e plek. In de Sprint-wedstrijd was hij bij een aanrijding met een andere deelnemer betrokken. Wel wist hij de leiding in de tussenstand van het kampioenschap te behouden.


2020 Sebastian Job
Sterk optreden in van Sebastian Job op Spa Francorchamps

Tekst Willem J Staat
Foto's Porsche

Sebastian Job met twee zeges op Spa terug in de titelstrijd. Tegenslag voor Joshua Rogers en Mitchell De Jong.
Een maximale score voor Sebastian Job op Spa Francorchamps en tegenslag voor Joshua Rogers en Mitchell De Jong in de Sprint wedstrijd. Rogers onderstreepte nogmaals zijn reputatie als kwalificatie expert en behaalde de pole met slechts 0001 secs. voorsprong op zijn teamgenoot De Jong. Al in de eerste ronde werd alle hoop voor de twee Virtual Racing School-coureurs de grond ingeboord toen beiden bij het aanremmen op het "Brussels" baanvak tegen elkaar aanreden. De Jong verdween in de grindbak en sleepte De Jong mee. De twee koplopers konden de wedstrijd in de staart van het veld voortzetten. Rogers pakte de 26e plek en De Jong kwam als 29e over de streep. Deze slechte resultaten bepaalden hun start positie voor de hoofdwedstrijd.

2021 Crash
Chaos op het baangedeelte Brussels. De Coanda Simsports teamgenoten schakelen elkaar uit.

Eén ronde later moest Rogers zijn nieuw geërfde voorsprong aan de Britse rookie Charlie Collins(Virtual Racing School) afstaan. Na contact in de allerlaatste ronde wisselde Job zijn positie met Collins en won de Sprint-wedstrijd. Daarachter volgden de Spanjaard Alejandro Sanchez(SP/MSI eSports), Jeremy Bouteloup(Coanda Simsport), Dayne Warren(AUS/ LEGO Technic Esports Team) en Ayhancan Güven(TR/Virtual Racing School) Voor de real life Turkse Porsche Junior Team rijder was het met een zesde plek zijn beste resultaat in de virtuele Porsche Tag Heur Esports Cup.

Hoofdwedstrijd: Sebastian Job demonstreert zijn uitgebreide ervaring
Kort na de start waren er bij het naderen van Les Combes in de 12 ronden tellende hoofdwedstrijd twee aanrijdingen die de nodige chaos veroorzaakten en voor de nodige verwarring zorgden. Alejandro Sanchez en Sebastian Job profiteerden van de chaos en kwamen in de eerste ronde als leiders op P1 en P2 terug. Eén ronde later nam de titelverdediger de leiding.

Eén ronde voor het einde deed de Brit een beroep op zijn schat aan ervaring en liet hij zijn Spaanse achtervolger op het lange rechte stuk van de Kemmelberg passeren. Vervolgens catapulteerde hij zichzelf op deze plek uit de slipstream van zijn voorganger. Kort voor het vallen van de vlag waagde de Spanjaard in de Bus Stop Chicane nog éénmaal een alles of niets poging maar slaagde er niet in om Job's aanval op de overwinning te stoppen.

2021 Crash 2
Kettingreactie.

Maximilian Benecke(D/Team Redline) eindigde als derde. Maximilian Benecke uitkomend. Maximilian Benecke: " Voorafgaande aan dit evenement waren er aan iRacing de nodige verbeteringen doorgevoerd en dit wierp zijn vruchten af. Al zijn er nog steeds punten die verbeterd kunnen worden."Ik had zelfs kunnen meestrijden voor de tweede of de eerste plaats, maar het was al met al een goed resultaat. Daarmee ben ik tevreden. In de kwalificatie moet ik nog wat sneller worden. Mijn doel is een positie bij de eerste vijf in de eindstand van het kampioenschap. De volgende races worden verreden op de Nürburgring-Nordschleife, mijn thuiscircuit. Daar kijk ik naar uit."

2021  Ostgard Benecke
Benecke met Ostgaard in gevecht.

In de Sprintwedstrijd eindigde Benecke overigens als 14e. Achter Benecke volgden de Noor Tommy Östgaard, de Brit Charlie Collins(Virtual Racing School) en de Amerikaan Zac Campbell(Rahal Letterman Lanigan Esports). Joshua Rogers wist zich nog naar een dertiende plek op te werken. Voor zijn Coanda Simsports teamgenoot Mitchell de Jong zat er niet meer dan een teleurstellende 25e plek in. Het leverde nog één mager puntje op.De achtste seizoensronde van de Porsche TAG Heuer Esports Supercup vindt plaats op zaterdag 27 maart a.s.

Sebastian Job: (GB/Red Bull Racing Esports): "Eerst wil ik aan Charlie Collins mijn excuses aanbieden. In de Sprintwedstrijd miste ik mijn rempunt en duwde ik hem van de baan. Daardoor ben ik er zeker van dat ik voor de volgende wedstrijd op de Nürburgring een kwalificatieverbod krijg. Daarover hoef ik niet te klagen. Het maakt de volgende wedstrijd nog leuker want ik moet inhalen."

Alejandro Sanchez(SP/ Msi Esports): "Ik ben erg verheugd over een dubbele podiumplek. Ik had het geluk dat ik iedereen in de eerste ronde tijdens de hoofdrace wist te ontwijken. Daarna ging het erom om samen met Sebastian van de achtervolgers afstand te nemen. Het was een heel leuk gevecht met hem. Ik wist dat hij niet als eerste de laatste ronde wilde ingaan toen hij mij de ronde daarvoor liet passeren. Ik probeerd hem uit balans te brengen maar het lukte niet. Ik had niet veel tijd om te oefenen dus ik moet mijn teamgenoten bij MSi eSports voor de goede set-up bedanken."

2021 Job Sanchez
Job wint voor Sanchez ondanks een laatste alles of niets poging van de Spanjaard.

Spa-Francorchamps, sprint race
1. Sebastian Job (GB/Red Bull Racing Esports)
2. Charlie Collins (GB/Virtual Racing School)
3. Alejandro Sánchez (E/MSI eSports)
4. Jeremy Bouteloup (F/Coanda Simsport)
5. Dayne Warren (AUS/LEGO Technic Esports Team)
6. Ayhancan Güven (TR/Coanda Simsport)

Spa-Francorchamps Hoofdrace
1. Sebastian Job (GB/Red Bull Racing Esports)
2. Alejandro Sánchez (E/MSI eSports)
3. Maximilian Benecke (D/Team Redline)
4. Tommy Östgaard (N/Coanda Simsport)
5. Charlie Collins (GB/Virtual Racing School)
6. Zac Campbell (USA/Rahal Letterman Lanigan Esports)

Punten na 7 van 10 wedstrijden
1. Joshua Rogers (AUS/Virtual Racing School), 435 pnt
2. Sebastian Job (GB/Red Bull Racing Esports), 336
3. Mitchell deJong (USA/Virtual Racing School), 331
4. Kevin Ellis Jr. (GB/Rahal Letterman Lanigan Esports), 304
5. Charlie Collins (GB/Virtual Racing School), 289
6. Maximilian Benecke (D/Team Redline), 254
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet