ESports

Formule E: Eerste Esports overwinning voor Frederik Rasmussen/Dragon Team Penske

De Deen Frederik Rasmussen behaalde op het virtuele circuit van Diriyah zijn allereerste virtuele overwinning, Erhan Jajovksi(ROKit Venturi Racing) en Kevin Siggy(BMW iAndretti Motorsport) eindigden resp. als tweede en derde.

Start

Tekst Willem J. Staat
Foto'FIA Formule E

Eerste Esports overwinning voor Frederik Rasmussen/Dragon Team Penske
De Deen Frederik Rasmussen leidde op het virtuele Diriyah van start tot finish en profiteerde van een mislukte inhaalpoging van Kevin Siggy op Rassmussen in de slotfase van de wedstrijd. Het leverde Erhan Jajovski een tweede plek op. Achter de Top 3 eindigden de bekende Esports Racers Bono Huis, Graham Carroll en Marius Golombeck. Laatst genoemde liet voor het virtuele TAG Heuer Porsche Formule E team overigens wel de snelste ronde noteren wat een extra bonuspunt opleverde. Jarno Opmeer reed gedurende de gehele wedstrijd in de Top 7 maar verloor in de slotfase veel terrein en eindigde slechts als tiende.

Frederik Rasmussen: "Het was in de beginfase geen gemakkelijke wedstrijd want ik gebruikte gewoon teveel energie En het was niet echt prettig om met zoveel druk te besparen. Ik weet niet wat er allemaal achter mij gebeurde maar het was een puinhoop. Maar ik hou van deze baan met al zijn uitdagingen."

Erhan Jajovski: "Gezien mijn startplek ben ik erg verheugd over het resultaat. Aan het einde van de wedstrijd moest ik wel liften om energie te besparen om de finish te behalen."

Kevin Siggy: "Ik ben niet tevreden over het resultaat. Ik probeerde in te halen waar hij het niet verwachtte en dit eindigde met een botsing. In totaal genomen was het voor mij een slechte wedstrijd vandaag. Met P3 ben ik niet echt gelukkig. Het hoofd koel houden, deze wedstrijd vergeten en doorgaan."

Tevens was de Britse Jade Edwards in de studio aanwezig. Zij is de eerste vrouw die dit seizoen in de BBC over een fulltime zitje beschikt. Ook was er eveneens een gesprek met Romain Grosjean als oprichter van RSG Sim Racing Team Grosjean: " Ik probeer er zoveel mogelijk bij betrokken te zijn. Het is fantastisch om te zien dat de de brug tussen realiteit en virtueel racen steeds meer naar elkaar toegroeit. Ik heb mijn droom in de autosport waargemaakt en nu kan ik jongere simracers de kans geven om in het simracen professional te worden of om zelfs de kloof tussen sim en reality te overbruggen."

Uitslag
1.Frederik Rasmussen 25:51.513s
2.Erhan Jajovski +1.856s
3.Kevin Siggy +3.506s
4.Bono Huis +4.656s
5.Graham Carroll +4.964s
6. Marius Golombeck +6.204s
7. Martin Stefanko +10.543s
8. Lorenz Hoerzing +13.715s
9. Petar Brljak +14.041s
10. Jarno Opmeer +17.298s
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet