V8 Supercars

V8 Supercars: Chaz Mostert start “No Hate” Social Media Campagne.

De Australische V8 Supercar-coureur Chaz Mostert is het beu. Al die z.g. "Hate"- opmerkingen in de Social Media waarvan tegenwoordig zowat iedereen wereldwijd wel een keer het slachtoffer is. Afgelopen zondag startte de Walkinshaw Andretti-rijder een bijzondere campagne in de strijd hiertegen. Hij vond direct gehoor bij zijn collega's en hij tackelt een probleem dat veel verder gaat dan de sport waarin hij actief is. Maar ook wereldwijd een belasting lijkt te gaan vormen. En we kunnen alleen maar respect voor Chaz hebben die nu als eerste actie onderneemt.

ChazMozzieSocialHate

Tekst Willem J. Staat
Foto's WAU/PR

Chaz Mostert start "No Hate" Social Media Campagne
De naam van WAU-coureur Chaz Mostert zal hier velen bekend in de oren klinken. Vooral zijn trainingscrash in de Bathurst 1000 in 2015 kunnen velen zich nog herinneren. Vorig jaar stapte Mostert, na vele jaren voor Ford uitgekomen te zijn, over naar het team van Walkinshaw Andretti. Ook komt hij in de TCR Australia voor Audi uit.

2021 Mostert 2
Chaz Mostert recentelijk nog tweemaal tweede op Bathurst is de agressieviteit op de social media beu.

Afgelopen weekend barstte bij Chaz Mostert persoonlijk de bom. Hij riep op om een einde te maken aan de "haat op de social Media" Binnen No Time werd er een roze vierkant gedeeld door zijn collega's Shane van Gisbergen, Will Davison, Cameron Waters, Nick Percat en vele andere coureurs. De teams van Red Bull Ampol en Walkinshaw Andretti volgden direct zijn voorbeeld.

Op zijn persoonlijke website schreef Mostert het volgende: "De meesten van ons kunnen van tijd tot tijd wel een slechte opmerking aan en het is ook geweldig om de positieve opmerkingen van de fans te zien en dit geeft voldoening voor het geweldige beroep dat we hebben en wij hebben het geluk dat we erin gekomen zijn.


Chaz-Mostert-Audi-TCR-no-social-hate-scaled Mostert rijdt dit weekend in dit paarse No Hate kleurenschema.

Wat ik persoonlijk niet meer aankan is wanneer een vriend/familielid/collega/je werkplek en zelfs een rivaal op de social media zodanig gegrild wordt zonder de persoon in kwestie zelfs maar te kennen. Ik vind het laf en zielig in mijn ogen
.
Genoeg is genoeg en ik ga ook niet terugdeinzen voor het probleem dat zich voordoet. Het is eenvoudig om te zeggen, lees het niet, blokkeer ze gewoon. Maar ik heb gezien dat juist de goede mensen naar een donkere plek gaan. Het is tijd om op te staan en vertel de mensen dat dit niet oké is.

2021 Dolly Everett
De 15-jarige Dolly Everrett pleegde enkele jaren geleden zelfmoord na social media pesterijen.

Het is niet alleen een probleem in onze sport, maar in elke sport, zelfs in het dagelijkse leven van de gewone man. Kinderen worden op de scholen niet meer van 9-4 gepest, maar dagelijks op de social media. Hoe komen deze kinderen hieruit? Waar denk je dat kinderen het idee krijgen dat het oké is om een vervelende online opmerking te plaatsen of iets over iemand dat niet positief is. Kom op mensen.

Hoe moeilijk het leven ook is, je gaat iemand niet met jouw niveau naar beneden slepen. Het is vrij simpel. Als je niets aardigs te zeggen hebt. Hou je mond en zeg dan helemaal niets." Ook verwees Mostert in zijn bijdrage aan de 15-jarige Dolly Everett die enkele jaren geleden na cyberpesterijen de hand aan haarzelf sloeg........


2021 Shane Chaz
Mostert met beker kreeg direct steun van zijn concurrenten. Shane van Gisbergen links op de foto.

"Ik heb mijn social accounts zodanig ingesteld dat je geen negatieve dingen kunt becommentariëren, vloeken en als je anderen aanvalt doe ik mijn best om je te verbannen. De Supercar-organisatie en andere online media moeten hetzelfde doen want een online platform maakt deel uit van jouw verantwoordelijkheid!" Enkele jaren geleden nam Mostert na een incident in de pitlane zijn toenmalige concurrent Rick Kelly volledig op de sociale media in bescherming. Chaz komt dit weekend in de TCR Australia voor Audi Customer Sport Racing Australia op Philipp Island uit.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet