Diversen

Div: Superstar Experience presenteert auto

De Superstar Experience heeft nu met een eigen auto een identiteit gekregen. Gisteren prestenteerde men de auto, die eigenlijk qua model een kruising is van een Ferrari F40, Pontiac Grand Prix en een Plymouth Superbird. Het chassis werd door de firma Fury Racecars ontwikkeld.


SRX 1

Tekst Willem J. Staat
Foto's SRX

Superstar Experience presenteert auto
De Superstar Experience is het idee van Ray Evernham van Tony Stewart waarbij zowel op korte onverharde als wel verharde banen wordt gereden. De motoren zijn afkomstig van Ilmor Engineering en de firma Edelbrock die overigens ook leverancier in de ARCA Menards Series en de NASCAR Camping World Truck Series is.

SRX 2


Daar wordt een verbeterde versie van deze motor gebruikt(een verbeterde 396 versie, de NT genaamd). Verder maakt men gebruik van Goodyear banden. Het wedstrijdschema omvat vier short tracks en twee onverharde banen. Het testwerk werd verricht door NASCAR-veteraan Ken Schrader die in de negentiger jaren nauw met Ray Evernham samenwerkte. Het seizoen begint op 12 juni a.s. op de Stafford Speedway.

SRX 3


Grote namen die inmiddels hebben toegezegd zijn Helio Castroneves, Willy T. Ribbs, Tony Stewart, Paul Tracy en Marco Andretti. Een funserie om in de gaten te houden komende zomer. Alleen gevestigde veteranen komen aan de start.

SRX 4


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet