DTM

DTM: Winward Racing als Mercedes-team met Nederlandse connecties in DTM

210308 DTM Auer
Lucas Auer keert terug in de gelederen van Mercedes

Ook deze week droogt het DTM-nieuws niet op: het Duits-Amerikaanse team Winward Racing kondigde vanmorgen de deelname aan de serie met twee Mercedes-AMG GT3's aan. Rijders zijn de Oostenrijker Lucas Auer en de Duitse Brit (of Britse Duitser) Philip Ellis.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR

De meeste bezoekers van onze site associëren Winward waarschijnlijk met onze landgenoot Indy Dontje, die voor het team van vader en zoon Bryce en Russell Ward uitkomt in de Noord-Amerikaanse IMSA-sportwagenracerij. Eind januari won Winward Racing de GTD-klasse tijdens de Rolex 24 At Daytona, bij de eerste deelname van het team aan de hoogste serie binnen de IMSA-hiërarchie.

De Amerikaanse Winward-tak van de Russells, afkomstig uit Houston, Texas, werkte al enkele jaren samen met het Duitse team HTP Motorsport uit Altendietz, opgericht door Norbert Brückner en jarenlang eigendom van de Nederlandse investeerder en autosportliefebber Wim de Pundert. De samenwerking resulteerde uiteindelijk in het samengaan van de beide teams met oud-coureur Christian Hohenadel nu aan het hoofd. Met de deelname aan de DTM is er sprake van een ambitieus programma voor Winward Racing.

210308 Ellis
Philip Ellis behoort sinds kort tot het Mercedes-fabriekskader

Lucas Auer kent natuurlijk het klappen van de zweep in de DTM, waarin hij tot dusver 92 races reed, vier seizoenen voor Mercedes en vorig jaar voor BMW. Met Mercedes behaalde de Tiroler vier overwinningen, vorig jaar zorgde hij op de Lausitzring voor de een van de twee BMW-zeges gedurende het seizoen. Nu keert Auer dus weer terug binnen de gelederen van Mercedes. Zijn teamgenoot Philip Ellis was enkele jaren geleden actief in de Audi Sport TT Cup, die in het voorprogramma van de DTM gereden werd. Daardoor zijn de meeste circuits in ieder geval bekend terrein voor hem. Met een Britse vader en een Duitse moeder komt hij uit een internationaal gezin. Onlangs werd Ellis opgenomen in het officiële rijderskader van Mercedes-AMG.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet