DTM

DTM: Rockenfeller en Van der Linde in actie voor Abt Sportsline

210305 Abt DTM
Mike Rockenfeller (l.) en Kelvin van der Linde rijden komend seizoen voor Abt in de DTM

Mike Rockenfeller, DTM-kampioen in 2013, en Kelvin van der Linde, nieuwkomer in de serie, zijn de beide coureurs die voor het Duitse team Abt Sportsline elk met een Audi R8 LMS in actie zullen komen in de DTM. Na Team Rosberg eerder deze week is Abt het tweede team dat zijn rijders voor de DTM officieel bevestigd heeft.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

Rockenfeller behoort met 191 races tot de meest ervaren coureurs in de DTM. Hij behaalde in totaal zes overwinningen, de meest recente in 2019 in Assen, een enorme opluchting nadat hij daarvoor jarenlang "droog" had gestaan. Hoewel hij het overgrote deel van zijn DTM-carrière doorbracht bij het Phoenix-team, is ook de Abt-renstal uit het Beierse Kempten voor hem niet onbekend: hier reed hij in 2011 al een seizoen en behaalde er ook zijn eerste overwinning in de serie, op Zandvoort.

Kelvin van der Linde is een telg uit de bekende Zuid-Afrikaanse racefamilie en is de oudere broer van Sheldon van der Linde, die de afgelopen twee jaar in de DTM racete voor BMW. Hij komt uit de managementstal van Dennis Rostek, evenals zijn jongere broer en drievoudig DTM-kampioen René Rast. Van der Linde kent de DTM weliswaar nog niet, maar beschikt wel over een rijke ervaring met de Audi R8 LMS GT3, waarmee hij ondermeer races in de ADAC GT Masters won en ook de 24-uursrace op de Nürburgring op zijn naam schreef. Hij woont samen met zijn broer op slechts vijf minuten van het hoofdkwartier van het Abt-team in Kempten in de Allgäu.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet