Formula 4

Formule 4: Rosberg Academy en Montoya in de ADAC F4. VAR met vier coureurs!

Het startveld van het Duitse F4 kampioenschap begint vormen aan te nemen en belooft een spannend zevende seizoen. De 15-jarige Sebastian Montoya zal evenals vorig jaar dit seizoen bij geselecteerde races van het ADAC F4 kampioenschap aan de start verschijnen naast zijn teamgenote Hamda Al Qubaisi(18/Verenigde Arabische Emiraten). Het nieuwe BWR Team dat onder leiding staat van voormalig Team Rosberg Ingenieur Erich Baumgartner werkt nauw met de voormalige wereldkampioen samen. Het team van Nico Rosberg beschikt inmiddels over twee rijders, evenals Van Amersfoort Racing dat zelfs over vier coureurs beschikt.


2021 Montoya
De genen van zijn vader. Sebastian Montoya reed vorig jaar nog iets teveel met het hart. Daar moet aan geschaafd worden.

Tekst en Foto's Willem J. Staat

Rosberg Academy en Montoya in de ADAC F4
Prema teambaas Angelo Rosin verheugt zich op de terugkeer van Montoya Jr. "Hij beschikt over veel potentieel en wij kunnen nauwelijks wachten om te zien hoe dat hij zich in het komende seizoen verder ontwikkelt. Voor de 18-jarige Hamda Al Qubasi betekent het haar tweede seizoen in de Formulewagenracerij. Zij is zelfs een tweede generatie rijdster want haar vader Qubaisi reed lange-afstandswedstrijden en haar oudere zusje Amna Al Qubasi is eveneens in de eenzitterracerij actief en maakt van het Abu Dhabi Racing programma deel uit.2020 Hamda
Hamda Al Qubaisi treedt in de voetsporen van haar vader.Angelo Rosin: " Fantastisch om Hamda in 2021 in ons team te mogen begroeten. In het verleden hebben we ook al met haar samengewerkt en dit was een uiterst positieve ervaring. Zij heeft echt veel passie voor de autosport."

BWR met Catalano en Barnard
Het nieuwe BWR Team dat nauw met Nico Rosberg samenwerkt beschikt inmiddels over Kart Wereldkampioen Taylor Barnard(GB) en Valentino Catalano(15, Gemersheim), afgelopen jaar Juniorkampioen in de Franse F4. Teameigenaar Erich Baumgartner: " Valentino zal dit jaar zeer waardevol zijn." Baumgartner heeft in het verleden vele grote namen zoals o.a. Gary Paffett, begeleid.


2021 Bearman
Oliver Bearman. Vorig jaar nog bij US Racing(hier op Hockenheim). Dit seizoen bij VAR.

VAR met vier rijders
Bij Van Amersfoort Racing verwelkomt men vier rijders, Nikita Bedrin(16, Rusland), Joshua Dufek(16 Oostenrijk/Zwitserland), Bence Valint(16, Hongarije) en de Brit Oliver Bearman(15), vorig jaar nog voor US Racing actief. Behalve Bearman zullen de drie eerstgenoemde rijders ook voor VAR in het Italiaanse kampioenschap starten. Rob Niessink: "Dit is één van de meeste competitieve Junior series voor de jongeren in de formulewagenwereld. En deze combinatie is dan ook de perfecte stap."

Kalender 2021
24.04. - 25.04.2021 Motorsport Arena Oschersleben (ADAC Racing Weekend)
11.06. - 13.06.2021 Red Bull Ring / A (ADAC GT Masters)
09.07. - 11.07.2021 CM.com Circuit Zandvoort / NL (ADAC GT Masters)
06.08. - 08.08.2021 Nürburgring (ADAC GT Masters)
18.09. - 19.09.2021 Hockenheimring Baden-Württemberg (ADAC Racing Weekend)
01.10. - 03.10.2021 Sachsenring (ADAC GT Masters)
22.10. - 24.10.2021 Hockenheimring Baden-Württemberg (ADAC GT Masters)
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet