Diversen

Div: Victory Lane interview met Maximilian Benecke Fun Cup Kampioen van de VCO ProSIM Series

Afgelopen woensdag heeft Team Redline Esports Race Maximilian Benecke voortijdig de "Fun Cup" titel in de VCO ProSIM SERIES gewonnen. Benecke ontvangt als prijs de Simulator eenheid "Simulator Pro" van SiFaT Performance in het individuele VCO Design. In het Victory Lane interview verklaart Benecke de allesbeslissende inhaalmanoeuvre en blikt met licht en schaduw terug.

2021 Benecke Job 1
Op de laatste meters versloeg Benecke Job afgelopen weekend. Omdat het een z.g "Fun Race" was, wist hij nog niet eens dat hier een titel aan verbonden zat.......

Tekst Willem J. Staat
Foto's VCO

Victory Lane interview met Maximilian Benecke Fun Cup Kampioen van de VCO ProSIM Series
Beslissing in de allerlaatste ronde. Met een spectaculaire inhaalmanoeuvre op Sebastian Job won Maximilian Benecke afgelopen woensdag niet alleen de zevende wedstrijd in deze categorie maar won tevens de titel. In het "Victory Lane"- interview verklapt hij dat hij de titel op het iRacing platform totaal niet voor ogen had en dat hij zich ook niet bewust was van wat voor fantastische prijs hij gewonnen had.

Maximilian. Gefeliciteerd met het winnen van de titel. Had je door dat het in het spectaculaire duel met Sebastian Job met je inhaalmanoeuvre in de laatste ronde quasi van man tegen man om de titel ging?

Maximilian Benecke: "Totaal niet. Ik was mij nog niet eens bewust van het feit dat het in het totaalklassement van de "Fun Cup" zelfs om een prijs ging. Gedurende het seizoen heb ik van deze wedstrijden genoten zeker omdat ik met iedereen in duel ging. Als ik race wil ik winnen of het daarvoor nu een prijs geeft of niet."

Ook als je het niet geheel duidelijk was dat er iets te winnen viel, hoe verheug je je op de nieuwe Simulatoreenheid van SiFiT Performance?

Maximilian Benecke: " Om eerlijk te zeggen heb ik nog geen ervaringen met producten van SiFiT performance opgedaan. Ik verheug me erop om daarin verandering aan te brengen. Ik ben erg nieuwsgiering om de nieuwe SiFiT simulator uit te proberen. Helaas heb ik bij mij thuis geen plek meer voor nog een simulator, bespreek ik juist het idee om bij SiFiT Performance langs te gaan en een uitgebreid testrit maak. Dan kijk ik waar ik hem ga opbouwen."

2021 Funrace 1
Start op het virtuele Watkins Glen

Kun je ons nogmaals je fantastische inhaalmanoeuvre op Sebastian Job van afgelopen woensdag verklaren?
Maximilian Benecke: "Zoals eerder gezegd ik wist nog niet eens dat ik hem moest passeren om de titel te behalen. Het ging gewoon om de overwinning. In de bocht waar ik Sebastian inhaalde heeft hij gewoon een kleine fout gemaakt. De banden sleten aan de Super Late Models ontzettend snel. Hij kreeg met onderstuur te kampen en heeft rechts de muur geraakt en beschikte over iets meer snelheid. Ik wist ook dat ik wat later moest remmen om de binnenbaan van de tweede bocht goed aan te snijden. Gelukkig is mij dit gelukt."

2021 The Move
Benecke gaat bij Job in de aanval.


Gaat het bij dergelijke tussen de beste Esports Racers ter wereld ook om de hoogste eer?
Maximilian Benecke: "Definitief. Van uit mijn standpunt is dit het enigste dat telt. Het is belangrijk doel om van deze lieden wedstrijden te winnen. Een zeer groot doel. En bij de anderen is het overigens niet anders. Bij de Fun Races van de VCO ProSIM Series is het nogal een bijzondere situatie omdat we pas een uur van tevoren met de auto en het circuit kennismaken. Het Super Late Model moest ik afgelopen woensdag zelfs kopen omdat ik er nog nooit mee gereden had. Er zijn geen dagenlange trainingen. Geen gevijl aan de set-up. Je zet je gewoon in de simulator en je begint eraan. Racing puur. Het geeft enorm veel voldoening om een dergelijke wedstrijd te winnen."

Is het winnen van de titel een compensatie voor een ongelukkig verlopen "Championship Race" raceseizoen?
Maximilian Benecke: " Nou ja een beetje. Maar uiteindelijk is het duidelijk dat de "Championship Races" echt belangrijk zijn. Met de openingszege samen met Max Verstappen begon het heel goed voor mij. Helaas naar mate het seizoen vorderde gebeurden er met mij en mijn teamgenoten dingen waar we geen controle over hadden. Bijv. het ongeluk dat Max afgelopen woensdag had. In dit smalle wedstrijdformaat met zoveel auto's moet je ook een beetje geluk hebben. Dit hadden we te weinig."


2020 Benecke 1 Kampioen Maximilian Benecke

Wat is tegenover deze achter uw conclusie over het eerste seizoen van de VCO Pro SIM series?
Maximilian Benecke: " Het concept van de VCO ProSIM Series is Mega. Ik heb dit seizoen met drie fantastische Real World coureurs samen gereden, Max Verstappen, Bent Viscaal en Lorenzo Colombo. Een dergelijke kans krijg je niet vaak in het leven. Het is geweldig om gezamenlijk te trainen en er vol tegenaan te gaan. In de races tref je vele prominente namen, en dat is heel bijzonder, die het tot nu toe Esports scene nog niet gegeven had.""
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet