Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
ESports

Turbulente voorlaatste "Championship Race" gooit totaal klassement VCO ProSIM series door elkaar

De titelfavorieten van de VCO ProSIM series waren vrijwel allemaal bij ongevallen en incidenten betrokken. De wedstrijd op het virtuele Spa-Francorchamps leverde een overwinning voor Indycar-coureur Sage Karam en de Nederlander Mack Bakkum op. Max Verstappen werd in de beginfase in leidende positie uitgeschakeld. In de "Fun Cup" behaalde Maximilian Benecke de titel na spectaculaire inhaalmanoeuvres de overwinning.


2021 Crash Verstappen
Verstappen werd in de beginfase door een domme actie uitgeschakeld. De Verstappen fans haakten af.......


Tekst Willem J. Staat
Foto's VCO

Turbulente voorlaatste "Championship Race" gooit totaal klassement VCO ProSIM series door elkaar
De voorlaatste wedstrijd van de VCO ProSIM series heeft een enorme uitwerking op het totaal klassement gehad. In een turbulente wedstrijd op het "Circuit de Spa Francorchamps ging de zege naar Sage Karam/Mack Bakkum. Omdat al hun concurrenten in incidenten en crashes verwikkeld waren en daarbij niet of nauwelijks punten behaalden maakte de winnende combinatie van Real World Professionals en ESports racers een enorme sprong naar voren. Voor Max Verstappen, Bruno Senna en Rubens Barrichello werd het een slechte avond. Verstappen werd in leidende positie uitgeschakeld waarbij ook zijn vele fans afhaakten.....Met een zege in de "Fun Cup" stelde Maximilian Benecke in ieder geval daar de titel veilig. De seizoensfinale van de VCO ProSIM Cup vindt op 31 maart a.s. plaats.


2021 Benecke Benecke wint de Fun Race.


FUN RACE
Het was de vierde en allerlaatste "Fun Race" voor de Esports Racers dit seizoen. Dit keer troffen zij elkaar in een Super Late Model Stockcar Racer op het circuit van Watkins Glen. De wedstrijd ontwikkelde zich niet alleen in een pakkend duel om de eindzege maar ook om de "Fun Cup" titel. Zeker omdat de Esports Racers dit seizoen meer punten binnenhaalden dan de Real World Professionals. Bij het volgende evenement kan niemand van de Esports Racers in het eindklassement de titel binnenhalen. Sebastian Job en Maximilian Benecke wisten vanaf de eerste startrij een snel een voorsprong op te bouwen. Tot aan de laatste ronde reed Job op kop maar Benecke ging met een spectaculaire voorsprong aan zijn concurrent voorbij, won de wedstrijd, won zowel de wedstrijd als de titel. Kampioen Benecke krijgt een "Simulator Pro" van SiFaT-proformance als hoofdprijs, overigens de officiële partner van VCO ProSIM SERIES.


2021 Crash 2
Het ging er in het virtuele "Les Combes" hard aan toe.


Pole-Position:
Sebastian Job (Red Bull Racing Esports) 1:48,136 Min.

Race Top 10
1.:Maximilian Benecke (Team Redline)
2. Sebastian Job (Red Bull Racing Esports) +0,146 Sec.
3. Joshua Rogers (Coanda Simsport) +8,608
4. Sindre Setsaas (CoRe SimRacing) +9,553
5. Graham Carroll (Red Bull Racing Esports) +10,033
6. Alejandro Sánchez (MSi eSports) +11,906
7. Kay Kaschube (BS+COMPETITION) +12,478
8. Maarten van Loozenoord (R8G Esports) +12,624
9. Oscar Mangan (CoRe SimRacing) +13,858
10. Martin Krönke (Coanda Simsport) +13,964

2021 Close Racing 1
Veel strijd in de "Championship Race" Het moest wel fout gaan.....

"Championship Race"
Met ruim 87 procent voorkeursstemmen werd voor het "Circuit de Spa Francorchamps" gekozen. Maar liefst meer dan 40 virtuele F3 Dallara's gingen op Francorchamps van start. De Pole ging heel verrassend naar Indycar-coureur Sage Karam met een voorsprong van 0.050 secs. op Max Verstappen. Vooral in het begin van de wedstrijd waren er enkele crashes waarbij vrijwel alle titelkandidaten betrokken waren. Zowel Ayhancan Güven als Joshua waren er bij betrokken evenals Laurin Heinrich, Graham Carroll, Philipp Eng en Sebastian Job. Max Verstappen streed om de kop toen het tussen hem en Nicolas Varrone tot een volgende crash kwam. Beiden moesten opgeven. Na 40 minuten virtueel racen stelden Sage Karam/Maxmilian Benecke de overwinning veilig. Beiden maakten daarbij in de klassementen voor de Real World Racers en Esports Racers een enorme sprong naar voren. Na een pitstop om de schade te herstellen gingen Güven/Rogers weer terug de wedstrijd in en verzamelden dankzij een Top 20 resultaat belangrijke punten. Daardoor wist Rogers zijn voorsprong bij de Esports Racers in de tussenstand van het kampioenschap op zijn Coanda Simsport teamgenoot te behouden. Bij de Real World Racers liggen Karam en Güven voor de finale extreem dicht bij elkaar. De tweede en derde plek gingen in de "Championship Race" aan Bruno Spengler/Martin Krönke en Lorenzo Colombo/Freek Schothorst. Overigens een uitstekend resultaat voor Beitske Visser zij eindigde met Nils Koch als achtste.

Sage Karam: "Verstappen is in elke auto verdomd snel maar het is mij gelukt om in de kwalificatie de snelste ronde af te leggen. Ik ben niet van de baan afgekomen. Dit was de sleutel. Het motto luidt immers: "Keep on the dancefloor"



2021 Curbstones
Over de curbstones....


Mack Bakkum: (Coanda Simsport): " Het was een fantastische wedstrijd. Ik heb in ieder geval iets te vieren. Het was in ieder gemakkelijk om de leiding te behouden nadat Sage in de kwalificatie fantastisch werk verricht had. Ik wist ook dat indien er niets zou gebeuren ik mijn voorsprong op de achtervolgers kon behouden. De volgende weken worden interessant. Hiert in het Coanda Huis kook ik immer, maar voor de finale bereid ik voor Josh misschien wel een rauw Haantje voor."

Bruno Senna: "Hoewel het niet lang duurde heb ik er toch wel van genoten. Ik had in de pitlane een nogal gek ongeval. Op iRacing ben ik al eerder met Rubens Barrichello uitgekomen. Ik heb nog te weinig ervaring en ben geen professional. De Level is ongelofelijk hoog en de Esports Racers zijn extreem snel. Op deze race hier kon ik mij nauwelijks voorbereiden."


2020 Winnaars
Zelfs de combinatie Katam/Bakkum maakt kans op de titel.......

Pole-Position:
Sage Karam 2:11,073 Min.

Race Top 10
1. Karam / Backum (Coanda Simsport)
2. Spengler / Krönke (Coanda Simsport) + 0,976 Sek.
3. Colombo / Schothorst (Team Redline) + 6,423
4. Grinbergas / Ostgaard (Coanda Simsport) +7,664
5. Tregurtha / Setsaas (CoRe SimRacing) +12,059
6. Thompson / Albert (Altus Esports) 16,827
7. Varrone / van Loozenoord (R8G Esports) +18,712
8. Visser / Koch (BS+COMPETITION) + 19,517
9. Morad / Almeida (EG Racing) 20,397
10. Pineiro / Kasdorp (-) +25,336
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet