ESports

Div: Verstappen, Senna, Barrichello en vele anderen in voorlaatste VCO ProSim series vanavond

Vanavond  komen de sterren uit de echte autosport en de Esports specialisten de voorlaatste wedstrijd van de VCO PROSIM-series uit. Felle titelstrijd in slotfase verwacht. Naast de vaste deelnemers ook Max Verstappen, Bruno Senna en Rubens Barrichello aan de start. Joshua Rogers, Ayhancan Güven en Maximilian Benecke willen hun posities in de tussenstand van het kampioenschap verdedigen.


2021 Race 7 1

Tekst Willem J. Staat
Foto's VCO

Verstappen, Senna, Barrichello en vele anderen in voorlaatste VCO PROSIM-series vanavond
Van de acht wedstrijden in het Première seizoen van de VCO PROSIM series zijn er inmiddels zes geschiedenis. Maar in de titelstrijd blijft de situatie in alle drie klassementen onveranderd spannend(Esports Racer, Real Life Racers en Fun Race) A.s woensdag binden Max Verstappen, Bruno Senna, Rubens Barrichello op de virtuele racebaan de strijd tegen elkaar aan. Ook bekende coureurs zoals Ferdinand Habsburg(aan de zijde van Jimmy Broadbent), Dries Vanthoor, Sergio Sette Camara en vele anderen zijn bij het evenement, dat op het toonaangevende SIM Platform iRacing plaatsvindt, van de partij. F2-coureur David Beckmann komt voor de eerste maal aan de start. De 20-jarige Real World-coureur vertegenwoordigt het team van SIFA T-Performance.


2021 R7 2

Joshua Rogers en Ayhancan Güven(beiden Coanda Simsport) gaan als leiders van het klassement Esports Racers/Real Life racers de zevende wedstrijd in. Rogers heeft tot nu toe 179 punten kunnen verzamelen. Graham Carroll en Sebastian Job(beide Red Bull Esports Racing) zitten hem met resp. 169 en 161 pnt fel op de hielen. Bij de Real Life Racers staat Güven met 173 punten aan de leiding, maar zal zich vooral tegen Laurin Heinrich(165 pnt) fel moeten verdedigen. Op wat grotere afstand volgen Sage Karam(150) en Raoul Hyman(148). Per overwinning krijgt een coureur 35 ..punten toegekend. In de kwalificatie worden er voor de pole nog eens drie bonus toegekend. Voor P2 zijn er twee extra punten te verdienen en voor P3 één extra punt. De winnaars in beide klassementen mogen zich behalve over een "Champions Box" ook nog eens over een premie van 2500 Dollar verheugen. De Sim-System D-Box 3G is overigens de eerste en enige die zelfs van hun FIA licentie voorzien is.

Spanning in de Fun Cup
Nog spannender gaat het erin de Fun Cup aan toe. Hier wordt het klassement met 88 punten door Maximilian Benecke aangevoerd. Daarachter volgen Rogers(85) en Job(82). En ook hier kan de strijd voortijdig beslist worden. Zeker omdat bij de finale eind maart de Real World Professionals weer aan de beurt zijn. Mocht er een rijder uit de Top 3 winnen dan is hij zeker van de titel en ook nog eens een spectaculaire prijs, een Simulator Pro van SiFaT Performance(sifat-performance.de), eveneens de officiële partner van de VCO ProSIM series


2021 R 3


F2-coureur David Beckmann vervang Sofia Floersch
De 20 jarige David Beckmann vervangt bij SiFaT Performance Sofia Floersch. Beckmann: "Ik verheug mij er op om bij de volgende twee wedstrijden in de VCO ProSim series voor het team van SiftaT Performance te mogen uitkomen. Zelf beschik ik over een simulator waarin ik vaak de F2 wedstrijden voorbereid. Daarom zie ik in Esports een enorm potentieel en ben erg verheugd om daarvan deel te mogen uitmaken. De VCO ProSIM-series is professioneel en misschien zelfs wel de meest professionele series. De combinatie van Esports – Real Life Racers is gewoon geniaal.

Op welk circuit gereden gaat worden, wordt pas kort voor het begin van de wedstrijden bekend gemaakt. Op het Twitter Kanaal Track Vote kan voor Spa Francorchamps of Road Atlanta gestemd worden. Het circuit voor de Fun Race wordt eveneens kort van tevoren bekend gemaakt. De wedstrijden zijn hedenavond  vanaf 20.00u via You Tube en diverse andere kanalen te volgen


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet