Formula 4

Georg Kelstrup nieuwste aanwinst voor Spaanse F4-bezetting van MP Motorsport

Crisp DSC2824

De jonge Deen Georg Askegaard Kelstrup is de nieuwste aanwinst in de getalenteerde bezetting van MP Motorsport voor het Spaanse Formule 4-kampioenschap van 2021. Kelstrup begint bij MP aan zijn eerste seizoen in de autosport.

Tekst en foto's: PR

Kelstrup maakte vorige week tijdens een tweedaagse test in Barcelona kennis met de Formule 4 en MP Motorsport en greep meteen de kans om een contract bij het team te tekenen. De Deen wordt teamgenoot van Suleiman Zanfari, Rik Koen, Gil Molina, Dilano van 't Hoff, Manuel Espírito Santo, Santi Trisini en zijn landgenoot Noah Degnbol Møller, die allen eerder bij MP Motorsport werden aangekondigd voor een seizoen in het Spaanse F4-kampioenschap. Kelstrup ontvangt steun van de Deense bond en is uitgenodigd om vanaf 2021 deel uit te maken van Team Denmark.

dshfv

"Ik ben heel blij dat ik dit jaar met MP Motorsport aan het Spaanse kampioenschap mag deelnemen", zei Kelstrup. "Ik heb veel goeds gehoord over het team en de manier waarop ze bijdragen aan de ontwikkeling van hun coureurs. Ik ben erg te spreken over mijn engineer, na de eerste test in Barcelona heb ik al veel geleerd. Het team heeft me hartelijk ontvangen, en wat de tegenstand in de Formule 4 betreft – het lijkt erop dat ik mijn borst kan natmaken! Als debutant zal ik het moeilijk krijgen, ik weet dat voor succes hard werk, een beetje geluk en behulpzame sponsors nodig zijn. Maar ik ga mijn best doen om het verschil te maken."

"Ik heet Georg van harte welkom in ons Spaanse F4-team", aldus Sander Dorsman, teammanager van MP Motorsport. "Na zijn periode in de karts zal Georg zeker in staat zijn om zich aan te passen aan zijn nieuwe omgeving in de formuleauto's. Hij heeft genoeg talent en een geweldig arbeidsethos, en die komen allebei goed van pas in zijn debuutseizoen in de autosport."

dsidba

Kelstrup maakt de overstap naar de formuleauto's na diverse jaren van felle strijd in de kartkampioenschappen van WSK, waaronder de WSK Super Master Series, de WSK Open Cup en de WSK Euro Series. Daarnaast veroverde hij podiumplaatsen in het Duitse kartkampioenschap. Voordat hij internationaal begon te karten, was de Deen volop actief in het Zweedse kampioenschap.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet