DTM

DTM: Team Rosberg met twee Audi's voor Müller en Gore, HRT met twee Mercedes-AMG's in DTM

210302 DTM HRT
Het team HRT van Hubert Haupt brengt twee Mercedes-AMG GT3's aan de start

Nieuwsberichten vanuit het DTM-kamp volgen elkaar in hoog tempo op. Nadat gisteren het ROWE-team al zijn deelname met BMW bekendmaakte en bovendien Michelin als nieuwe bandenleverancier werd aangekondigd, kwamen vanmorgen twee teams vrijwel gelijktijdig met DTM-nieuws naar buiten. Team Rosberg maakte de auto's (Audi's) en de rijders bekend, het Haupt Racing Team kondigde aan dat het met twee Mercedes-AMG GT3's aan de serie deelneemt.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR

Van het Team Rosberg, dat in de afgelopen vier jaar met René Rast drie keer de DTM-rijderstitel won, stond al langer vast dat het opnieuw in de DTM wilde uitkomen, al was het nog niet bekend, met welk merk en met welke rijders. De afgelopen weken deden ook geruchten omtrent de overstap naar een andere fabrikant de ronde, maar bij het team onder leiding van Kimmo Liimatainen is toch de keuze opnieuw op Audi gevallen. Als rijders komen tienvoudig DTM-racewinnaar Nico Müller uit Zwitserland en de Amerikaan Dev Gore in actie.

Nico Müller, die vorig jaar lange tijd op weg leek naar de DTM-titel, maar uiteindelijk toch zijn meerdere moest erkennen in René Rast, keert bij Rosberg terug naar het team waar hij in 2014 zijn DTM-carrière begon. Dev Gore daarentegen is een vrijwel onbeschreven blad. In 2017 reed hij in de Amerikaanse USF2000-formulewagenserie, waarin hij als 13e eindigde. Een jaar later kwam hij voor het Britse team Carlin uit in de Euroformula Open, met twee negende plaatsen uit acht races als beste resultaten. In 2019 reed hij drie races in wat toen nog de Blancpain GT Series Endurance Cup heette, met een Mercedes-AMG van Strakka Racing.

210302 DTM Rosberg
Twee Audi's van Team Rosberg voor Nico Müller en Dev Gore

Nog zonder rijders, maar wel alvast met twee auto's, kondigde het Haupt Racing Team de deelname aan de DTM aan. Medio vorig jaar richtte Hubert Haupt zijn eigen team op, waarmee voor hem een lang gekoesterde wens in vervulling ging. Naast de deelname aan de wedstrijden op de Nürburgring en de GT World Challenge betekent de stap naar de DTM nu het volgende hoogtepunt voor het team, dat zijn hoofdkwartier in Meuspath op het industrieterrein bij de Nürburgring heeft.

Net als bij de andere activiteiten van het team zet HRT ook in de DTM de Mercedes-AMG GT3 in, waarbij het team ook kan rekenen op officiële ondersteuning van Mercedes-AMG Motorsport. Voor teameigenaar Hubert Haupt is de DTM bekend terrein: in 1991 en 1992 racete hij zelf in de serie als fabrieksrijder voor Audi, in 2001 reed hij nog een jaar in de DTM met Opel. Het team wil zijn rijders voor de DTM op een later tijdstip bekendmaken, waarbij het vermoeden voor de hand ligt dat ook Mercedes daarbij een woordje meespreekt.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet