VLN

VLN: Frikadelli Racing met Porsche-fabrieksrijders naar VLN/24U Nürburgring

Het Frikadelli Racing team, eigendom van Klaus Abbelen en Sabine Schmitz treedt dit jaar op de Nordschleife met (ex)Porsche fabrieksrijders in de NLS en 24U Nürburgring aan. Voor het jaarlijkse hoogtepunt in de Eifel komt men in geselecteerde NLS-wedstrijden en de kwalificatiewedstrijd aan de start.

2021 Frikadelli Racing

Tekst Willem J. Staat
Foto's Frikadelli Racing

Frikadelli Racing met Porsche-fabrieksrijders naar VLN/24U Nürburgring
Teameigenaar Klaus Abbelen: "De voorpret op het seizoen 2021 is ongelofelijk groot. Met de steun van Porsche staat ons een extreem sterk rijderskader ter beschikking. Wij zullen ons nog intensiever voorbereiden om Topklasseringen te kunnen behalen. Zelf zal ik mij in 2021 op de Le Mans Cup-concentreren, maar dit betekent niet dat sporadische deelnames aan andere raceseries uitgesloten zijn"

Eén van de Porsche 911 GT3 R wordt afwisselend door de fabrieksrijders Matt Campbell en Mathieu Jaminet bemand. Beide voormalige winnaars van 24U Francorchamps. In de tweede auto zullen Nick Tandy, Earl Bamber, Frederic Makowiecki, Dennis Olsen, Patrick Pilet en Maxime Martin elkaar afwisselen.

Met uitzonderig van Earl Bamber hebben vrijwel alle rijders al een keer in de "snelste Frikandel ter wereld" plaatsgenomen. Mathieu Jaminet, Dennis Olsen en Nick Tandy beschikken over uitstekende herinneringen. In 2019 behaalden zij de rijders- en merkentitel in de Intercontinental GT Challenge tijdens de 9U van Kyalami. Ook Patrick Pilet was voor twee historische momenten bij het team betrokken. Zowel in 2013 en 2014 behaalde de Fransman twee overall overwinningen in de VLN betrokken. Uiteraard met een Porsche 911 GT3 R. Evenals Campbell maakt Pilet een comeback bij het team. Frederic Makowiecki en Maxime Martin kwamen vorig jaar voor de eerste maal voor het team van Frikadelli uit.Vaste kernrijders voor het team zijn Alex Müller en Lance David Arnold.

Porsche Cayman GT4
Naast de Porsche Cayman GT4 zet het team ook een Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport in. Deze zal bemand worden door Hendrik von Danwitz en "Jules" In 2018 pakten zij al de titel in hun klasse. Dit jaar gaan zij voor de titel in de ProAm klasse.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet