Formula Renault 2.0

Eurocup Formule Renault 2.0: Henki Waldschmidt scoort podiumpositie in race 1

Brendon Hartley heeft de eerste race van de Eurocup Formule Renault 2.0 op zijn naam geschreven. De Nieuw-Zeelander in dienst van Red Bull mocht vanaf de pole position starten en gaf zijn leidende positie niet meer uit handen.

Tekst: Sander Dorsman
Foto's: Chris Schotanus

Tijdens de beide kwalificatiesessies toonde Brendon Hartley duidelijk zijn aspiraties. Met een verschil van maar liefst een halve seconde op zijn directe achtervolgers, claimde hij de pole voor de beide races van het weekend. Henki Waldschmidt deed eveneens goede zaken door voor beide wedstrijden een vierde startpositie te scoren. Opvallend was verder de afwezigheid van de Belg Jérôme d’Ambrosio. De rijder van Cram Compétition mocht niet aan de start van de Eurocup Formule Renault 2.0 verschijnen, omdat hij vorig jaar actief was in het hoger aangeschreven F3000 kampioenschap. Een slordige fout van zijn team, dat blijkbaar verzuimd heeft om de reglementen te raadplegen.

Brendon Hartley profiteerde bij de start van de eerste wedstrijd van het seizoen optimaal van zijn pole position en nam de leiding. Verder achterin het veld was het echter meteen goed raak. John Lancaster en Felipe Lapenna kwamen hard met elkaar in aanraking. De safety car moest er aan te pas komen en leidde het veld tot aan de vierde doorkomst.

480_waldschmidt_actie

Bij de herstart liet Hartley meteen zijn concurrenten achter zich. Ronde na ronde kon hij zijn voorsprong verder uitbouwen. Achter hem was het een stuk spannender. Vautier, Waldschmidt en Panciatici waren in een scherp gevecht om de tweede plek verwikkeld. Desondanks bleven de posities ongewijzigd tot aan de finishvlag, waardoor Henki Waldschmidt zijn Eurocup campagne met een mooie eerste podiumplaats kon beginnen.

480_waldtshmidt_podium

Henki Waldschmidt: “Ik ben tevreden met mijn derde plaats. Doordat de motor kapot was in de tweede vrije training heb ik niet meer kunnen rijden, waardoor ik bijna vier uur langs de kant heb gestaan. Je raakt dan behoorlijk achter op schema ten opzichte van de concurrentie. In de kwalificatie heb ik gelukkig de draad weer goed kunnen oppakken en eindigde ik tweemaal als vierde. In de race behield ik redelijk makkelijk mijn positie. Mijn auto was niet echt snel genoeg om Hartley en Vautier te passeren voor de overwinning, maar ik doe gelukkig vanaf de eerste race mee voor de punten!”

Uitslag race 1 – Eurocup Formule Renault 2.0
Zolder, zaterdag 21 april 2007

1. Brendon Hartley, 17 ronden in 27:39.080
2. Tristan Vautier, op 4.280
3. Henki Waldschmidt, op 6.353
4. Nelson Panciatici, op 6.686
5. Jaime Alguersuari, op 7.456
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet