Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
BMW M2 CS Racing Cup Benelux

Nieuw team MV Motorsport debuteert met minimaal twee auto’s in VRM BMW M2 Cup

mv-motorsport-2

Voormalig Dakar motorcoureur Maikel Verkade gebruikt zijn jarenlange ervaring op de verschillende circuits om een klinkend nieuw team te beginnen. Met een doordachte strategie: "We bieden onervaren rijders een pakket waarmee zij snel veel ervaring kunnen opdoen", legt Maikel Verkade uit. "Zelfs wanneer iemand nog geen licentie heeft kunnen wij hen een gedegen opleiding bieden. Via onze Ford Fiesta's en Mazda MX-5 cupauto's kan men doorgroeien naar de VRM BMW M2 Cup."

Tekst en foto's: PR

maikel-verkade-dakar-2


Ervaring gebruiken
Na zijn actieve carrière als Dakar motorcoureur gebruikte Maikel zijn technische en race-ervaring bij bekende raceteams als Van Amersfoort Racing en Koopman Racing. Ook in de DTM was hij veel actief en afgelopen jaar besloot Maikel dat de tijd was gekomen om zijn ervaringen te gebruiken voor zijn eigen team. Zo zag MV Motorsport het levenslicht en wordt 2021 het jaar waarin het debuut op de circuits gaat plaatsvinden.

IMG 2590

Anders doen
"Ik zag een heleboel dingen goed gaan, maar ook veel dingen die ik zelf anders zou doen. Dat begon te kriebelen en ik heb vervolgens een plan gemaakt hoe ik zelf mijn team zou willen vormen. Ik heb inmiddels zeer ervaren engineers in dienst en ik ben in de gelukkige omstandigheden dat ik mensen om mij heen heb die in mijn plan geloven. Zij hebben mij geholpen met het benodigde startkapitaal, zodat er nu een team is dat staat als een huis. Vooral mijn ouders ben ik daar erg dankbaar voor", legt Maikel uit.

mv-motorsport-1

Indrukwekkende line-up
Het resultaat is een beginnend team met een indrukwekkende line-up; enkele Ford Fiesta's voor deelname aan de Ford Fiesta Sprint Cup, een Mazda MX-5 en twee BMW M2's met een optie op een derde auto. "Zo kunnen we bijvoorbeeld een jonge karter een compleet pakket bieden waarmee hij in een aantal jaren kan doorgroeien van de Fiesta naar de BMW M2."

mv-motorsport-4

V-Max goed concept
Maikel ziet het grote voordeel dat het concept van V-Max Racing hierin biedt. "Omdat de kalender van alle klassen grotendeels overeenkomt is het ideaal om met mijn team in de verschillende klassen deel te nemen. Dat levert een grote kostenbesparing op en daarvan profiteren mijn rijders uiteraard ook."

mv-motorsport-3

Alternatief programma
Naast deelname aan evenementen biedt Maikel rijders ook een programma waarin men kan meedoen aan trackdays in de verschillende auto's, met bijvoorbeeld het volgen van een racecursus op het moment dat de rijder daar aan toe is. "Wij willen niet een team zijn dat rijders alleen maar faciliteert, we willen hen volledig begeleiden om een betere coureur te worden en het optimale uit iemand te halen."

mv-motorsport-5

Voor elke rijder interessant
Maikel Verkade is al met diverse rijders in gesprek, maar staat open voor wie geïnteresseerd is in zijn plannen. "Als team zijn we weliswaar nog nieuw en wellicht onbekend, maar met onze drive en een team van ervaren engineers weet ik zeker dat we voor zowel beginnende als ervaren rijders interessant zijn", lacht Maikel trots.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet