BMW M2 CS Racing Cup Benelux

Onafscheidelijk rijdersduo Rogier de Leeuw en Patrick de Vreede maken debuut in nieuwe VRM BMW M2 Cup

RBN 8898

"De BMW M2 is eigenlijk een complete racewagen met een showroom geur," zo omschrijft Rogier de Leeuw, die al geruime tijd een vast rijders duo vormt met Patrick de Vreede, hun nieuwe aanwinst. De auto werd eind vorig jaar afgeleverd op TT Circuit Assen en werd daar gelijk ruim 300 kilometers ingereden. De auto staat in de garage van De Leeuw, ongeduldig wachtend tot hij weer wordt uitgelaten. "Het komende jaar wordt voor ons een leerjaar, kijken hoe we de auto optimaal kunnen afstellen. Wij maken geen gebruik van een team. De basis van de door BMW Motorsport geleverde wagen is natuurlijk goed, maar we zullen op het gebied van de wegligging hulp moeten vragen aan een ervaren iemand. Daar zijn we nog naar op zoek, maar dat zal zeker goed komen."

Tekst en foto's: PR

20170804-NRB 1669


Rogier de Leeuw is net 43 geworden en woont in De Punt. Hij werkt in het dagelijks leven al 11 jaar voor UMCG Ambulancezorg en is verantwoordelijk voor het bedenken en uitvoeren van de trainingen voor zo'n 350 ambulancechauffeurs. De Leeuw werkt vanaf zijn 17e op het circuit als instructeur bij Advanced Driving School van Peter Grondel. "Vanwege mijn drukke baan zie ik dit de laatste jaren meer als een hobby. Ik heb bijvoorbeeld Maxime Oosten nog les gegeven, die ik het komende seizoen als tegenstander weer ga tegenkomen, erg leuk is dat. Ik ben in 2000 samen met mijn vader begonnen met racen in de VW Golf Merwede Springs Cup. In die klasse heb ik altijd vooraan meegereden. Na deze periode stapte ik over naar de BMW Ooperon Cup van de ACNN. Daar heb ik met verschillende rijders samen gereden en zelfs een paar keer het kampioenschap binnengehaald. Vanaf 2013 vorm ik samen met Patrick de Vreede een team."

  20170804-NRB 1651

Patrick de Vreede is 52 jaar jong en woont in Pijnacker. De Vreede is mede-eigenaar van een aantal bedrijven die gebruikte laptops, computers, servers en netwerkmaterialen klaarmaken voor hergebruik of milieuvriendelijke ontmanteling. Om te ontspannen is De Vreede regelmatig op een racebaan te vinden. "Na een aantal testdagen op Assen besloot ik in 2013 mee te doen aan de BMW Ooperon Cup. Ik had inmiddels wat lessen gehad van ervaren coureurs en via Garage Caspers kwam ik Rogier de Leeuw tegen. Dat klikte gelijk. Racen is veel leuker als je plezier en ervaring kunt delen en op een leuke manier kan leren van elkaar."

"Buiten wat vrij rijden hebben wij de laatste twee jaar niet meer gereden. Mede door Corona, maar ook door de geboorte van mijn zoon, is het er gewoon niet van gekomen", vervolgt Rogier de Leeuw zijn verhaal. "Daarvoor reden wij in de Supercar Challenge. Daar kennen we Dick van Elk natuurlijk van. Hoe hij aan de weg timmert, mensen kan motiveren, de publiciteit regelt, bijvoorbeeld uitzendingen op de TV en op internet, is gewoon fantastisch.


20170804-naamloos-1680


Het is nu wellicht een beetje oneerbiedig om te zeggen, maar we hebben met de door ons opgebouwde BMW E46 M3, waarmee we toen reden in de Supersport 2 klasse en zelfs kampioen zijn geworden, veel pech gehad. In helemaal niets te vergelijken met onze nieuwe BMW M2. Een compleet kant en klaar pakket, waar over alles is nagedacht. Kwalitatief hoogstaand, echt gebouwd voor de autosport met een ideale gewicht-PK verhouding."
Tijdens ons telefonisch interview hoor ik op de achtergrond steeds luidere racegeluiden. "Dat is mijn driejarige zoon Silvijn, die met zijn BMW trapauto, voorzien van zijn geboorte kenteken, door de huiskamer brult. Hij is al helemaal BMW gek". Het komt wel goed in huize De Leeuw, de volgende generatie BMW-rijders staat al te trappelen.

  RBN 7820
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet