Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Advertorials

Volgas - Een magazine met de beste verhalen over autosport

omslag Volgas 1

Een magazine met de beste verhalen over autosport, van de beste auteurs. Dat is in het kort de ambitie van de makers van Volgas, een gloednieuw tijdschrift dat op 4 maart aanstaande voor het eerst verschijnt.

Er is geen gebrek aan artikelen en publicaties over autosport, of over de Formule 1, en op veel daarvan is weinig aan te merken. Maar geen enkel tijdschrift, geen enkele website in Nederland heeft de ambitie de best geschreven autosportverhalen te bundelen.

Daar komt met Volgas verandering in. Op 4 maart verschijnt de eerste editie van dit magazine, met bijdragen van onder andere Koen Vergeer, Rob Kamphues, Nando Boers, Frits van Eldik, Olof van Joolen, G.L. van Lennep, Roel Siebrand en Jeroen Demmendaal.

Volgas komt in een typisch Nederlandse traditie te staan. Voetballiefhebbers die graag goede verhalen lezen, kunnen al jaren terecht bij tijdschriften als Hard Gras, Staantribune en Santos. Wielerliefhebbers hebben De Muur, schaatsliefhebbers hadden vroeger Zwart IJs. Daar komt nu Volgas bij.

In Volgas kom je geen gemakkelijke interviews of wedstrijdverslagen tegen, maar de beste verhalen over autosport, van de beste schrijvers. Volgas biedt de lezer actuele, diepgravende verhalen, historische beschouwingen en persoonlijke herinneringen, analyses, essays en thematische portfolio's van fotografen. De vorm is van ondergeschikt belang. Het belangrijkste criterium is kwaliteit.

Volgas verschijnt drie keer per jaar en is in de losse verkoop verkrijgbaar bij ruim duizend boek- en tijdschriftwinkels. Een los exemplaar kost € 9,95. Een abonnement voor drie nummers kost € 27,50.

Op de website

www.volgasmagazine.nl

zijn ook losse nummers te bestellen. Tot 27 februari krijgen nieuwe abonnees korting en kost een abonnement € 20,-.
Volgas is een initiatief van Hans van der Klis en Jeroen Demmendaal. Het wordt uitgegeven door Edicola Magazines uit Deventer.

Jeroen Demmendaal (1983) is schrijver, was jarenlang kind aan huis op het circuit van Zandvoort en miste sinds 1990 geen Grand Prix. Naast schrijver is hij een van de makers van de Formule 1-podcast RaceReporter en medeoprichter van Green Green Green, de eerste Nederlandstalige podcast over de IndyCars.

Hans van der Klis (1967) is schrijver, redacteur en historicus. In 2003 verscheen zijn boek Dwars door de Tarzanbocht, over alle elf Nederlanders die tot dan toe Formule 1 hadden gereden. In 2020 verscheen de derde editie van dit werk. Hij was ook redacteur en auteur van Illes Balears, een literaire reisgids over de Balearen, en schreef samen met Rick Winkelman verschillende seizoensgidsen over de Formule 1.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet