Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula E

Formule E: Citroën en DS opnieuw hofleverancier FIA, Thomas Chevaucher wordt DS-sportdirecteur

Chevaucher
Thomas Chevaucher wordt directeur van DS Performance

Xavier Mestelan-Pinon, die sinds de oprichting aan het hoofd stond van DS Performance, de sportieve tak van het luxe zustermerk van Citroën, vertrekt medio april naar de FIA, waar hij de positie inneemt van Gilles Simon als technisch directeur. Bij DS was Mestelan-Pinon verantwoordelijk voor de opeenvolgende kampioenstitels in de seizoenen 2018-2019 en 2019-2020 in het ABB FIA Formule E-kampioenschap met het DS Techeetah-team. De positie van Mestelan-Pinon aan het hoofd van DS Performance wordt per 15 april ingenomen door Thomas Chevaucher, die vanuit de eigen organisatie komt.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

Citroën en DS blijken een goede bron van hooggekwalificeerde functionarissen voor de FIA, want Mestelan-Pinon is niet de eerste sportdirecteur die vanuit de centrale aan de Allée des Maronniers in Versailles-Satory de overstap maakt naar de mondiale federatie. Eerder al verliet voormalig Citroën-sportdirecteur Yves Matton de sportafdeling om leiding te geven aan de rallycommissie van de FIA. Bovendien kreeg Jerôme Roussel, die jarenlang op freelance-basis de PR voor Citroën Racing verzorgde, bij de FIA de taak van Regional Rally Manager.

Gilles Simon vervulde jarenlang de functie van technisch directeur bij de FIA, maar gaat in april met pensioen. Met Xavier Mestelan-Pinon krijgt hij een opvolger die zijn sporen op technisch gebied heeft verdiend: eerst bij Citroën in het WK Rally en het WK Toerwagens en vervolgens bij DS Performance. Bij het laatstgenoemde merk wordt Thomas Chevaucher verantwoordelijk voor de sportactiviteiten. Ook hij kan bogen op een rijke ervaring. Hij studeerde aan het gerenommeerde Institut National Polytechnique in Grenoble en was eerst actief in de klantensportafdeling van Peugeot Sport. In 2010 maakte hij de overstap naar Citroën Sport, waar hij als wedstrijdingenieur in het WK Rally actief was en ook betrokken was bij het testprogramma. Van 2013 tot 2015 was hij verantwoordelijk voor het operationele gedeelte van het fabrieksprogramma in het WTCC. Sinds 2015 is Chevaucher technisch verantwoordelijke voor het Formule E-programma van DS Performance. Als zodanig stond hij tot dusver letterlijk in de schaduw van Xavier Mestelan-Pinon, maar nu gaat hij dus diens positie aan het hoofd van de organisatie innemen. Hij zal rechtstreeks rapporteren aan Jean-Marc Finot, directeur autosport van het Stellantis-concern.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet