ESports

Div: Van Barrichello tot Beitske Visser. Dit weekend VCO Pro Nations Cup met Real World Toppers

Dit weekend presenteren Williams Esports, RaceSpot TV de VCO Nations Cup op iRacing. Aan dit toernooi zullen deelnemers uit veertien landen meedoen. Toppers als Barrichello, Kanaan, Eng, Juncadella en Marciello hebben hun deelname toegezegd. Nederland is eveneens met o.a Beitske Visser, Job van Uitert, Danny Kroes en Richard Verschoor vertegenwoordigd.


2021 Supercars
A.s. zondag de virtuele Nations Cup. Dit wordt duimen voor de Nederlandse afvaardiging.

Tekst Willem J. Staat
Foto's VCO

Van Barrichello tot Beitske Visser  . Dit weekend VCO Pro Nations Cup met Real World Toppers
A.s. zondag staat het volgende hoogtepunt in het nog Esports-seizoen op het programma. In samenwerking met Williams Esports, RaceSpot TV organiseert de VCO de professionele uitvoering van de VCO Cup of Nations. Op het simulatieplatform van iRacing waren de fans van dit unieke Esports Racing toernooi razend enthousiast. In 2020 waren de Esports aan de beurt. Dit jaar komen de Real World Racers aan de start.

Bij de VCO Cup of Nations Pro zijn maar liefst 14 landen vertegenwoordigd. De wedstrijden zijn a.s. zondagavond via You Tube en Twitch te volgen. Brazilië wordt vertegenwoordigd door de elfvoudige Grand Prix winnaar Rubens Barrichello en Indy 500 winnaar Tony Kanaan. Daniel Juncadella vertegenwoordigt Spanje. Raffaele Marciello start voor Zwitserland terwijl Philipp Eng de Oostenrijkse vlag hoog houdt. Bij de eerste uitgave van de Nations Cup ging de zege naar het team van de Duitse Esports racers met Maximilian Benecke, Jonas Wallmaier, Patrik Holzmann en Alexander Thiebe. Dit jaar wordt Duitsland door de professionals vertegenwoordigd door Mike Rockenfeller, Marius Zug en Jens Klingmann.

Florian Hasper CEO van de VCO: "De VCO Cup of Nations is een formaat naar onze smaak. Men biedt een ongewoonlijke modus, veel acties en vele sterren uit de echte racesport. Vele professionele rijders zijn ongelofelijke goede E-racers. Ik ben ervan overtuigd dat we a.s. zondag geweldige races en entertainment zullen zien. De focus ligt op het maken van plezier maar het is voor de deelnemers zeker iets bijzonders om hun land op de virtuele racebaan te kunnen vertegenwoordigen."

Stephen English, hoofd Esports bij Williams: " Het eerste Nations Cup toernooi hebben wij vorig jaar tijdens de eerste COVID lockdown gecreëerd om in een tijd waarin geen andere sportevenementen konden plaatsvinden de Fans wat entertainment te verschaffen.

2021 Indycars Uiteraard wordt er op de Brickyard gestreden.


Het formaat en het toernooi waren zo succesvol dat we het gewoon terug moesten brengen. Ditmaal staan er coureurs uit de echte racewereld aan de start. Het afgelopen jaar hebben zij voor een groot deel aan de groei van SimRacing bijgedragen. Het was geweldig om te zien hoeveel toewijding zij toonden in de virtuele visie van hun sport. Ze kunnen echter niet allemaal genoeg tijd verzamelen om het tegen de echte Simracers op te nemen. Daarom hebben wij nu een toernooi waarbij ze het tegen elkaar kunnen opnemen.

Voor de landen staan er drie voorrondes op het programma. Na twee runs in de groepsfase volgt de Pole Race met vervolgens drie finaleraces op het programma. Daarbij worden vijf verschillende voertuigen gebruikt en zes verschillende circuits variërend van een rallycrossbaan tot aan de Brickyard van Indianapolis.


2021 GTS
Tegenover de sterke Braziliaanse afvaardiging kan het wel eens moeilijk worden.

Groep A
USA – Sage Karam, Phillippe Denes, Jak Crawford
Oostenrijk – Philipp Eng, Mirko Bortolotti, Thomas Preining
Australië – Matt Campbell, Nick Foster, Bart Horsten
Brazilië – Rubens Barrichello, Tony Kanaan, Eduardo Barrichello, Enzo Fittipaldi
Portugal – Rafael Lobato, Manuel Alves, Francisco Mora

Groep B
Canada – Daniel Morad, Alex Ellis
Zwitserland – Raffaele Marciello, Louis Deletraz
Nederland – Beitske Visser, Danny Kroes, Job van Uitert, Richard Verschoor
Duitsland – Mike Rockenfeller, Marius Zug, Jens Klingmann

Groep C
Spanje– Dani Juncadella, Alex Palou, Aleix Alcaraz, Miguel Molina
Finland – Jesse Krohn, Elias Seppänen
GB – Will Stevens, Tom Ingram, Bradley Philpot, Stefan Wilson
Zuid Afrika, Raoul Hyman, Callan O'Keeffe, Gennaro Bonafede
Noorwegen – Christian Krognes, Henrik Krogstad, Ayla Agren

--
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet