Formule 3

F3 Euroseries: Van der Zande vierde bij debuut in Euroseries

480_renger_race1

Renger van der Zande heeft bij zijn debuutrace in de F3 Euroseries een prima prestatie geleverd door als vierde te eindigen, dezelfde plaats als waarvan hij startte. De andere Nederlander in het Euroseries-gezelschap Yelmer Buurman eindigde op de achtste plaats, na als tiende te zijn gestart. De overwinning ging naar Sebastien Buemi, die van start tot staart leidde.


Tekst: Daan Jeuken

480_f3_podium1

Sebastien Buemi behield vanaf poleposition zijn startplaats en kon zo de hele race leiden. Achter Buemi sloot Frank Mailleux aan, die zijn teamgenoot James Jakes bij de start passeerde. A1-ster Nico Hülkenberg had ook een prima start vanaf plaats vijf, passeerde Van der Zande en Jakes en greep plaats drie. In ronde 23 kreeg Hülkenberg plaats twee in de schoot geworpen, toen Mailleux spinde. De Franse rookie ving zijn auto echter goed op waardoor hij de derde plaats kon behouden. De op de vierde plaats rijdende Van der Zande, die het tempo van de kop nog niet kon pareren en goed in zijn spiegels moest kijken waar de aandringende Grosjean uithing, greep hierdoor net langs het podium, maar was desondanks onder de indruk van zijn nieuwe raceklasse.

“Wow, dat was hard knokken”, reageerde Van der Zande op zijn eigen website. “Ik verprutste mijn start, waar Hülkenberg van profiteerde, maar later kon ik hem toch niet volgen. Ik kreeg het wel aan de stok met Romain Grosjean die kwam opzetten en heb hem met handen en voeten van me af weten te houden. Ik zag zijn frontspoiler meerder malen links en rechts naast me bij het aanremmen van bochten. ‘Welkom in de vechtklasse van de autosport’, heb ik maar tegen mezelf gezegd. Ik vond het super.”

Yelmer Buurman moest van de tiende plaats starten, nadat hij voor de kwalificatie nog niet was uitgeleerd omtrent baan en auto en dus nog niet het maximale uit de auto wist te halen. Naar voren rijden was dus het credo en hierin slaagde hij twee keer, met een achtste eindpositie tot gevolg.

480_f3_start1

Uitslag race 1 - F3 Euroseries
Hockenheim, zaterdag 21 april 2007

1. Sebastien Buemi, 25 ronden
2. Nico Hülkenberg, op 3.935
3. Franck Mailleux, op 7.802
4. Renger van der Zande, op 10.643
5. Romain Grosjean, op 11.137
6. Edoardo Mortara, op 19.014
7. Jean Karl Vernay, op 19.640
8. Yelmer Buurman, op 22.996
9. Dani Clos, op 23.949
10. Kamui Kobayashi, 24.577
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet