DTM

DTM: Walkenhorst Motorsport met BMW in DTM - kansen voor Nicky Catsburg?

210216 BMW Walkenhorst DTM Nsch
Walkenhorst Motorsport voegt de BMW M6 GT3 toe aan het DTM-veld

Het startveld van de DTM neemt meer en meer vorm aan. Nadat al eerder de deelname van teams met Mercedes-AMG, McLaren, Audi en Ferrari werd aangekondigd, kwam vanmorgen het bericht van het Duitse team Walkenhorst Motorsport, dat het met de BMW M6 GT3 zal deelnemen aan de DTM. Het team uit het Noord-Duitse Melle kan bogen op een rijke staat van dienst met BMW, met ondermeer overwinningen in de 24 Uur van Spa-Francorchamps en de Intercontinental GT Challenge, inclusief onze landgenoot Nicky Catsburg.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR/Swoosh Motorsport Communications, SRO

Walkenhorst is een schoolvoorbeeld van een succesvol raceteam dat is voortgekomen uit een BMW-dealerschap, zoals dat in ons land met Ekris Motorsport het geval is. Henry Walkenhorst, zelf verdienstelijk amateurcoureur en afgelopen weekeinde nog met een BMW M6 GT3 in actie tijdens de Asian Le Mans Series op het circuit van Dubai, geeft leiding aan in totaal acht BMW-dealerbedrijven in het noordwesten van de Bondsrepubliek.

210216 Walkenhorst Spa 2018
Winst bij de Total 24 Hours of Spa in 2018 behoort tot de grootste successen van het team

Walkenhorst Motorsport is sinds 2009 actief en zet sinds 2013 BMW GT3-wedstrijdauto's in, onder andere in het kader van de VLN/NLS en de 24-uursrace op de Nürburgring. Sinds 2019 is Walkenhorst Motorsport ook actief als fabrieksondersteund team van BMW in de Intercontinental GT Challenge. In deze serie behaalde het team met Nicky Catsburg en Augusto Farfus als rijders afgelopen seizoen de rijderstitel, mede dankzij overwinningen tijdens de acht-uursrace van Indianapolis en de negen-uursrace van Kyalami als afsluiting van het seizoen. In 2018 won Walkenhorst Motorsport de Total 24 Hours of Spa met Tom Blomqvist, Philipp Eng en Christian Krognes.

Het afgelopen seizoen was Walkenhorst Motorsport al met twee BMW M4's in de DTM Trophy actief, bestuurd door coureurs Max Koebolt en Ben Tuck. "Daarbij hebben we et DTM-platform leren kennen en leren waarderen en tal van contacten gelegd. Dat was voor ons zeer waardevol", verklaart teammanager Niclas Königbauer. "We werken momenteel aan een dubbel programma met de deelname aan DTM en DTM Trophy, omdat er nu optimale synergieën voor teams op het DTM-platform gecreëerd zijn."

210210 Catsburg helm
Zet Nicky Catsburg als vaste Walkenhorst-coureur zijn helm ook in de DTM op?

De aankondiging van de DTM-deelname van Walkenhorst Motorsport werpt natuurlijk de vraag op of dit ook voor Nicky Catsburg kansen creëert. De Amersfoortse coureur, die gisteren zijn 33e verjaardag vierde, verklaarde desgevraagd: "Natuurlijk rijd ik voor Walkenhorst. Het is een ontzettend goed team. We hebben in 2020 de IGTC gewonnen, het is een logische volgende stap voor het team om nu naar het DTM-niveau te gaan en ik zou het ontzettend gaaf vinden om daar actief ze zijn, maar mijn programma hangt af van BMW en ik ga ervan uit, dat ik geen DTM ga doen."

201212 IGTC winners
Winst in de Intercontinental GT Challenge 2020 voor Walkenhorst met Nicky Catsburg en Augusto Farfus
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet