Formula 4

Manuel Espírito-Santo maakt in Spaans F4-kampioenschap autosportdebuut met MP Motorsport

1. Espirito Santo Credits MP Motorsport

De jonge Portugees Manuel Espírito-Santo debuteert in 2021 met MP Motorsport in de Spaanse Formule 4. De 17-jarige coureur uit Lissabon gaat deel uitmaken van een sterk F4-team met daarin vier eerder bekendgemaakte coureurs. Er zijn nog meer aankondigingen onderweg.

Tekst: Aangeleverd bericht
Fotografie: PR

Espírito-Santo maakte als coureur een relatief late start, want hij begon pas op 14-jarige leeftijd in de karts. Ondanks zijn gebrek aan ervaring maakte hij al gauw naam in de X30 Senior-karts voordat hij de sprong naar de formuleauto's waagde. Door diverse F4-tests in 2020 ontdekte Espírito-Santo dat hij zich meer op zijn gemak voelt in een formuleauto. Daarom besloot hij om volledig over te stappen van de karts naar de auto's. Hij voegt zich in het Spaanse F4-team van MP bij het al eerder aangekondigde viertal Suleiman Zanfari, Rik Koen, Gil Molina en Dilano van 't Hoff.

4. Espirito Santo Credits MP Motorsport

"Ik kijk met spanning uit naar het seizoen met MP", aldus Espírito-Santo, "want ik heb altijd tegen het team opgekeken. Ik ben enorm dankbaar voor deze kans en het is mijn streven om er het maximale uit te halen. Tijdens mijn eerste test met het team voelde de auto meteen heel goed en kon ik goed overweg met de mensen om me heen. Mijn doel is om een reeks mooie resultaten te behalen en voor het kampioenschap te strijden."

3. Espirito Santo Credits MP Motorsport

"Het doet me genoegen om Manuel welkom te heten in ons Spaanse F4-team", aldus Sander Dorsman, teammanager bij MP Motorsport. "In zijn korte periode in de karts heeft hij zich ontpopt als een coureur met meer ervaring dan hij daadwerkelijk heeft. Daarbij legde hij een zelfvertrouwen aan de dag dat hij vanaf het eerste testmoment kon overbrengen op de formuleauto. Hij zou wel eens de verrassing van het seizoen kunnen worden!"

2. Espirito Santo Credits MP Motorsport

Espírito-Santo maakte zijn kartdebuut in het Portugese nationale kampioenschap van 2019 voordat hij het seizoen 2020 begon met diverse overwinningen in de X30 Senior-categorie. Hij greep naast de titel doordat hij een deel van het seizoen in quarantaine moest vanwege een klasgenoot die positief had getest op Covid-19. Espírito-Santo pakte de draad in het najaar weer op met een deelname aan het wereldkampioenschap karts voordat hij definitief zijn focus richtte op de formuleauto's.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet