Diversen

Formule E: Kevin Siggy wint virtueel op Berlijn Tempelhof

Kevin Siggy schreef donderdagavond de virtuele wedstrijd op Berlijn Tempelhof op zijn naam. Daarmee loopt de BMW i Andretti Motorsport-coureur in de tussenstand van het kampioenschap iets in op de koploper in het kampioenschap Erhan Jajovski van RokIt Venturi Racing.


2021 Start

Tekst Willem J. Staat
Foto's Formule E

Kevin Siggy wint virtueel op Berlijn Tempelhof
Kevin Siggy(BMW iAndretti Motorsport) pakte vanavond een overtuigende zege op het virtuele Berlijn Tempelhof Airport. De Deen Frederik Rasmussen(Dragon Penske Autosport) eindigde als tweede. Voor de Nederlander Bono Huis en de Brit Graham Carroll, die vrijwel de gehele wedstrijd met elkaar in gevecht waren, eindigde de strijd om de laatste podiumplek in een drama. Beiden vercalculeerden zich flink in het energiegebruik en vielen naar de staart van het veld terug.


2020 Race 1

Daardoor werd het voor BMWi Andretti Motorsport met Petr Brljak een dubbelpodium. Direct bij de start waren er aan de kop geen problemen maar in de staart van het veld waren er de nodige moeilijkheden. Lorenz Hoerzing(RokIt Venturi Racing),Timea Bencsik(Envison Virgin Racing) en Marius Golombeck(TAG Heuer Porsche) reden in de achterhoede tegen elkaar en over elkaar heen. In tegenstelling tot de "Real world" maakte Kevin Siggy al in de openingsfase gebruik van de Attack Mode waarvan hij aan het einde van de wedstrijd duidelijk profiteerde. Hierdoor wist de Amerikaan een flink gat met zijn concurrenten te slaan.

2020 Huis

Kevin Siggy: "Op deze overwinning zat ik sinds de eerste twee wedstrijden te wachten en eindelijk ben ik erin geslaagd. Een fantastisch gevoel. Gedurende de gehele wedstrijd was ik kalm en dit heeft mij wel geholpen. Gedurende de eerste twee ronden was ik een beetje nerveus. Zeker toen Bono Huis op twee seconden achter mij lag. Ik ging ervoor en zorgde ervoor dat ik bij het gebruik van Attack Mode slechts één positie verloor. Het was tevens cruciaal om Rasmussen in T1 in te halen. Vanaf dat punt moest ik alleen maar mijn energie onder controle houden."
Frederik Rasmussen: "P2 was het enige wat ik in deze wedstrijd kon doen. Ik probeerde in te halen en het besparen van energie maakte het moeilijker. Ik ging niet verstandig met de Attack Mode om en verspilde mijn tijd in de activatie zone. Voor de volgende wedstrijd genoeg geleerd."

Petar Brljak: "De start van de wedstrijd was een beetje chaotisch en ik maakte geen optimaal gebruik van de eerste Attack Mode en hoopte erop dat de mensen achter mij in gevecht zouden gaan en ook wat energie verspillen. BMW i Andretti Motorsport Teambaas Roger Griffiths zei dat we een dubbelpodium zouden behalen en dit deden we dan ook."


2021 Race 2

Uitslag
1.Kevin Siggy 26:05.654s
2.Frederik Rasmussen+1.354s
3.Petar Brljak +9.037s
4.Erhan Jajovski +11.342s
5. Martin Stefanko +12.100s
6. Risto Kappet +15.264s
7. Manuel Biancolilla +15.941s
8. Nikodem Wisniewski +19.801s
9. Kuba Brzezinski +19.943s
10. Olli Pahkala +22.395s
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet