ESports

Div: Eerste seizoenszege voor Eng/Job in de VCO ProSIM series

Tijdens de zesde van het acht races tellende VCO ProSIM series kampioenschap behaalde de combinatie Philipp Eng/Sebastian Job hun eerste seizoenszege op de virtuele Nürburgring. Na twee achtereenvolgende overwinningen moest de combinatie Joshua Rogers/Ayhancan Güven ditmaal met een tweede plek genoegen nemen en wisten daarmee hun leiderspositie bij de Esports Racers/Real World Profs te verdedigen. In de Funrace zegevierde Laurin Heinrich bij de Daytona Prototypes op Sebring.


2021  Start NB
Start van een mooie virtuele wedstrijd op de NürburgringTekst Willem J.Staat
Foto's VCO


2021  Finish NB
Spectaculaire finsih tusse de real life coureurs Ayhancan Güven en Philipp Eng


Eerste seizoenszege voor Eng/Job in de VCO ProSIM series. Heinrich wint Funrace
Bij de zesde Funrace dit seizoen waren ditmaal de professionals aan de beurt. Op de virtuele Sebring International Raceway reden zij met een echte iRacing klassieker. Ruim twintig minuten lang ging het er in de Riley MK XX hard aan toe. Met een tijd van 1.57.084 ging de pole aan Daniel Juncadella maar die verloor bij de start direct een aantal posities. Tot aan de laatste bocht werd er door Laurin Heinrich en Phil Denes hard om de kop gestreden. Heinrich wist de druk van Denes te weerstaan en pakte de overwinning. Om de derde plek was er een spannend duel tussen Philipp Eng, Sage Karam en Daniel Juncadella dat in het voordeel van de Oostenrijkse BMW-fabriekscoureur werd beslist.

2021  Daytona Prototypes Genieten bij de oude generatie Daytona Prototypes.

Winnaar Laurin Heinrich: "Die Funrace mag ik wel. Pas kort voor het begin weten we waar we rijden. Daar hou ik wel van. Een superwedstrijd. Toen dat actueel was, was ik nog maar zes jaar oud. Maar dit heeft zich werkelijk goed aangevoeld. Phil Denes zat telkens dicht achter mij en wij hebben de gehele race hard gevochten. Dit is pas racen!"


2021 Finish DP
Finish bij de DP's


Pole-Position:
Daniel Juncadella 1:57,084 Min.

(Top-10) Uitslag
1. : Laurin Heinrich
2. : Phil Denes +0,343 Sek.
3. : Philipp Eng +7,495
4 : Daniel Juncadella +8,944
5. : Sage Karam +8,981
6 : Rudy van Buren +15,655
7 : Dylan Pereira +16,652
8 : Daniel Morad +16,715
9. : Marius Zug +17,162
10: Will Tregurtha +18,431


2021 Race
Philipp Eng op weg naar de overwinning.

Championship Race
Voorafgaande aan de Championship race kon er via twitter gestemd worden voor het Nürburgring GP parcours of het Autodromo Nazionale di Monza. Uiteindelijk viel de keuze op het Nürburgring Grand Prix circuit. Gedurende de kwalificatie wist Joshua Rogers zich de pole te verzekeren en had daarmee samen met Ayhancan Güven een goede uitgangspositie voor een derde achtereenvolgende overwinning. In een spannend duel tussen de Esports stars slaagde Job erin om Rogers voorbij te streven en kon in leidende positie de F3 Dallara aan Philipp Eng overgeven. De BMW fabrieksrijder was in het tweede wedstrijdgedeelte berensterk en wist tot aan de laatste bocht de aanvallen van Güven af te slaan alhoewel het daarbij in de laatste ronde tot een licht contact kwam. Het incident bleef echter zonder gevolgen. De derde plek ging aan Graham Carroll en Laurin Heinrich.

Philipp Eng: "Dit was misschien wel één van de meest intensieve wedstrijden in mijn carrière. Ik ben totaal kapot. Het stressniveau was bijzonder hoog. Ik ben dolblij. Een droom gaat voor mij in vervulling. Om samen bovenaan op het podium met de snelste Esports Racers/Real World Racers te staan. Dank aan Sebastian en VCO voor deze fantastische show.

Sebastian Job: (Red Bull Racing Esports): "De auto wordt tijdens de kwalificatie gedurende elke ronde steeds beter. De laatste ronde moet dan ook de snelste zijn. Ik had bijna nog een extra ronde gereden maar bleef in het verkeer hangen. Gelukkig was het voor de eerste startrij voldoende.

2021 Race 2 Net zoals in real life.


Pole-Position:
Joshua Rogers (Coanda Simsport) 1:50,423 Min.

(Top-10) Uitslag
1. Eng / Job (Red Bull Racing Esports)
2. Güven / Rogers (Coanda Simsport) + 0,183 Sek.
3. Heinrich / Carroll (Red Bull Racing Esports) + 3,500
4. Zug / Sánchez (MSi eSports) + 5,766
5. Karam / Bakkum (Coanda Simsport) + 6,909
6. Juncadella / Lulham (Triple A Esports) + 8,952
7. Varrone / van Loozenoord (R8G Esports) + 14,195
8. Hyman / Luding (SimRC) + 17,588
9. Viscaal / Benecke (Team Redline) + 18,014
10 Campbell / Bouteloup (Coanda Simsport) + 18,825
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet