Formule 3

Alpine-juniors Martins en Collet debuteren in FIA F3 als teamgenoten bij MP Motorsport

2. Martins MP 2019 Credits Dutch Photo Agency

Alpine heeft twee van zijn Alpine Academy-coureurs ondergebracht bij MP Motorsport. Victor Martins en Caio Collet zullen als teamgenoten bij MP hun debuut maken in het FIA Formule 3-kampioenschap.

Tekst: Aangeleverd bericht
Fotografie: PR

In 2020 waren Martins en Collet de uitblinkers van het veld in het laatste seizoen van de Eurocup Formule Renault. De Fransman Martins greep de titel, terwijl de Braziliaan Collet het jaar nipt als tweede achter Martins eindigde. De twee Alpine-junioren staan nu te trappelen om door te stoten naar het FIA Formule 3-kampioenschap. In de F1-opstapklasse worden ze teamgenoten bij MP Motorsport.

3. Martins MP 2019 Credits Dutch Photo Agency

"Het duurde even voordat ik in de Formule 3 kon beginnen! Het is de volgende stap op de talentenladder, dus ik kijk ernaar uit om aan het seizoen te beginnen", aldus regerend Formule Renault-kampioen Martins, die twee jaar geleden al voor MP uitkwam in de Eurocup. "Al zijn het niet dezelfde engineers en monteurs [van 2019], ik ken het team nog steeds goed. Ik streef ernaar om een positieve omgeving om me heen te creëren. Daarbij wil ik zo veel mogelijk samenwerken met de mensen om me heen, in de Academy, in mijn team en met mijn familie. Bovendien is het mooi om straks tijdens de F1-weekenden te racen. Je ziet de auto's van dichtbij en dat is echt gaaf. Zo voelt het uiteindelijke doel nog dichterbij."

Collet-MP-3

"Ik kijk erg uit naar dit seizoen met MP Motorsport", aldus Collet. "De Formule 3-klasse is onderdeel van het F1-weekend, dus er zijn straks nog meer ogen op me gericht. Het wordt daardoor extra belangrijk om elk weekend optimaal te presteren. Het is een zeer competitieve klasse met de beste jonge coureurs van de wereld, dus het wordt een gevecht van begin tot eind. Zoals altijd is het mijn doel om kampioen te worden."

"Dat Victor en Caio bij ons teamgenoten worden in de FIA F3, is natuurlijk puur goud", zegt Sander Dorsman, teammanager van MP Motorsport. "Ze waren vorig jaar taaie tegenstanders toen we tegen hen raceten in de Formule Renault, en nu maken ze opeens deel uit van ons team! Ik ben blij dat onze samenwerking met de Alpine Academy ertoe heeft geleid dat Victor en Caio nu deel uitmaken van ons team. We gaan er hard aan werken om ze auto's te geven die de naam Alpine waardig zijn. Ik ben er zeker van dat ze vanaf het begin snel zullen zijn."

1. Martins MP 2019 Credits Dutch Photo Agency

In 2017 begon Martins in de autosport als de wereldkampioen OK Junior-karts van 2016. Na een debuutseizoen waarin hij tweede werd in het Franse F4-kampioenschap, begon hij in 2018 aan de Eurocup Formule Renault Eurocup. In zijn eerste jaar trad hij toe tot de Renault Sport Academy en werd hij vijfde in de klasse. In 2019 liep de Fransman net de titel mis, maar het jaar erop werd hij alsnog kampioen, in het laatste jaar van de Eurocup vóór de fusie met het Formula Regional European Championship. Nadat hij in 2020 geen deel uitmaakte van een juniorprogramma, verzekerde Martins zich met zijn titel van zijn terugkeer in de Alpine Academy.

Collet-MP-1

Collet werd in 2015 derde in het wereldkampioenschap voor KF-junioren en zesde in het Europees kampioenschap van 2016 voor OK-junioren, voordat hij in 2018 in zijn eerste jaar in de autosport meteen de Franse F4-titel opeiste. De Braziliaan maakte in 2019 de overstap naar de Eurocup Formule Renault, om daarin als vijfde te eindigen. Hij maakte dat jaar ook zijn debuut in de Renault Sport Academy, die nu wordt opgevolgd door het Alpine-juniorprogramma. In 2020 werd hij tweede in de Eurocup.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet