GT

GT: Steijn Schothorst keert in ADAC GT Masters bij GRT Terug. GRT met vier Lambo’s aan de start

Het Oostenrijkse GRT Lamborghini team keert ook dit jaar in de ADAC GT Masters terug. Voor 2021 heeft het team maar liefst vier Lamborghini's ingeschreven. Ook Steijn Schothorst maakt samen met de Duitser Tim Zimmermann weer deel uit van het team. Mirko Bortolotti keert na een jaar afwezigheid weer terug op het oude honk.


Schothorst
Steijn Schothorst keert terug in de ADAC GT Masters dit seizoen.

Tekst Willem J. Staat
Foto's ADAC Motorsport

Steijn Schothorst keert in ADAC GT Masters bij GRT terug. GRT met vier Lambo's aan de start
In de ADAC GT Masters ofwel het Duitse GT Kampioenschap beschikt het GRT Grasser Team komend seizoen vier auto Lamborghini Huracan GT3 Evo's en drie fabrieksrijders. Steijn Schothorst vormt met de Duitser Tim Zimmermann opnieuw een combinatie. Afgelopen seizoen imponeerde het duo met drie Poles en een overall podium. Bovendien won Zimmermann het Pirelli Junior Klassement. Gottfried Grasser: "Beiden hadden een zeer sterk eerste jaar en deze ontwikkeling willen wij voortzetten. Zij zullen zeker voor enkele hoogtepunten gaan zorgen."

Mirko Bortolotti keert na een jaar Audi weer terug op het oude honk en vormt samen met de Spanjaard Albert Costa Balboa een combinatie. Gottfried Grasser: "Ik verheug mij ontzettend dat Mirko weer bij ons terugkeert. Vanaf het begin met de samenwerking met Lamborghini was hij erbij. Dit verbindt ons. Albert is extreem snel en heeft veel talent. Hij zal zijn weg vinden.

GRT Lamborghini 1 GRT behoort sinds 2015 tot de topteams in de ADAC GT Masters.

Het bevalt mij dat hij veel emoties toont en altijd alles geeft." Ook de Zwitser Rolf Ineichen keert eveneens terug bij het team van GRT. Met ruim 36 klassezeges is hij de meest succesvolle coureur in het Pirelli Trophy klassement. Samen met de Fransman Franck Perrera deelt hij de tweede Huracan GT3 Evo. Gottfried Grasser: "Beiden vormden al in 2019 een succesvolle combinatie. Zij harmoniëren zeer goed en voor Franck is het extreem belangrijk om zijn team collega verder te ontwikkelen. Daar is nul egoïsme in het spel."

Voor de vierde Lamborghini is inmiddels de eerste rijder al vastgelegd. Voor het tweede zitje is men nog met diverse partijen in gesprek. Gottfried Grasser: " De vier rijdersteams zullen nauw samenwerken en alle synergiën benutten. Men beschikt over transparante data en identiek materiaal. Daar hecht ik veel aan. Bij ons heersen faire omstandigheden."

Jubileumseizoen voor Grasser Racing Team
Voor Gottfried Grasser en zijn team wordt het een bijzonder jaar. Het Oostenrijkse team viert haar tien jarig jubileum in de ADAC GT Masters. In 2011 maakte Grasser, toen zelf nog actief overigens, met een Chrysler Viper zijn debuut in het kampioenschap. Sindsdien is er veel gebeurd. Na een bescheiden start heeft het team zich tot één van de meest succesvolle teams in de ADAC GT Masters ontwikkeld. Inmiddels behaalde het team 14 poles en tien overwinningen. Geen enkel team zet zoveel auto's in als GRT Grasser Racing uit Stiermarken dit jaar.

Gottfried Grasser: " Ons huidige team kun je niet meer met de beginjaren vergelijken. Vanaf een bierbank hospitality tot aan een dubbeldekker hospi. Zo kun je de ontwikkeling het beste samenvatten. Wij hebben een compleet andere structuur. Alles is groter geworden en extreem gegroeid. Vanaf het begin met de samenwerking met Lamborghini in 2015 is het bergopwaarts gegaan. Sindsdien beschikken we over fantastisch partners die ons volledig ondersteunen evenals Lamborghini overigens. Een droomcombinatie."

Red Bull Ring Een onvergetelijk succes op de Red Bull Ring in 2015.

Grasser heeft de laatste jaren ook de ontwikkelingen binnen de ADAC GT Masters gevolgd. De ontwikkeling gaat alleen maar bergopwaarts. Er is nauwelijks een kampioenschap waarbij de kosten/baten factor zo goed tot uiting komt. Een factor die steeds belangrijker wordt. Je kunt dit alleen nog maar met verstandige kosten doen. Er is geen sterker kampioenschap in de wereld. In andere raceseries zijn er 20 auto's binnen een seconde, in de ADAC GT Masters 20 auto's binnen een halve seconde. Qua competitie en deelnemersveld is de competitie fantastisch. Knalharde autosport die je nergens anders vindt."

Grasser beleefde de afgelopen jaren de nodige hoogtepunten. Eén daarvan was de overwinning op de Red Bull Ring in 2015. Dit was de debuutoverwinning van de Lamborghini Huracan GT3. "Iets mooiers kon er niet gebeuren. Een herinnering die blijft. Maar er waren nog meer prachtige overwinningen en resultaten. In 2018 hadden we een prachtige overwinning op Hockenheim."

Deze resultaten wil men bij Grasser continueren: "Het doel moet natuurlijk de titel zijn. Wij zaten er de laatste jaren dichtbij maar hebben toch weer fouten gemaakt. Dit betekent alleen maar nog beter doen en in de aanval gaan. Telkens leer je weer. Kampioen worden is moeilijk want ook andere teams hebben hetzelfde doel. Op mijn prioriteitenlijst staat het winnen van de ADAC GT Masters titel dit jaar geheel bovenaan. Wij beschikken over een goed vastgesnoerd pakket" zegt Grasser.

10 Jaar Lambo
Dit jaar eindelijk de prestigieuze ADAC GT Masters titel voor GRT? Dit zou mooi zijn.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet