ESports

Div: Sebastian Job verslaat Joshua Rogers in adembenemend duel op Silverstone

Sebastian Job is terug in de titelstrijd om de TAG Heuer Esports Supercup(PESC) titel. Tijdens de vierde ronde op het iRacing Simulatie platform won de Britse racer de hoofdwedstrijd. Na een vierde plek in de vorige Sprintwedstrijd trakteerde de Red Bull Esports Racer de kijkers op pakkende duels op zijn thuiscircuit SilverRstone. Met zijn digitale Porsche GT3 Cup heerste de regerende kampioen over zijn aanvallende aartsrivaal Joshua Rogers. Met twee tweede plekken wist de Australiër zijn voorsprong in de tussenstand van het kampioenschap op zijn teamgenoot Mitchell de Jong te vergroten.


2021 Kopgevecht
Adembenemend virtueel gevecht tot aan de laatste ronde.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Porsche

Sebastian Job verslaat Joshua Rogers in adembenemend duel op Silverstone
Voor de eerste maal dit seizoen won De Jong de kwalificatie. Hij won de zeven ronden tellende sprintwedstrijd vanaf pole en nam de leiding voor Dayne Warren(Direct Force Pro). Daarachter bevonden zich Sebastian Job en Joshua Rogers. In de vierde ronde profiteerde Rogers omdat Job zich verremde. Eén ronde later was Warren aan de beurt. Bij het naderen van Stowe Corner profiteerde de Australiër van een ongeplande drift van zijn landgenoot en wist hem te passeren. De Jong was echter al uit het zicht verdwenen en onbereikbaar. Warren eindigde als vierde voor Job. Charlie Collins(GB/Virtual Racing School), Graham Carroll(GB/Red Bull Racing Esports) en Mack Bakkum(NL/Lego Technic Esports Team) terwijl de achtste plek naar Tommy Östgard(Coanda SIMsport) ging. Vanwege de omgekeerde grid voor de hoofdwedstrijd mocht de Noor vanaf pole vertrekken. Zijn Turkse teamgenoot Ayhancan Güven wist zich vanaf een 23e startplek naar P11 op te werken. De Porsche Junior, die in real life aan de Porsche Mobil1 Supercup met de 911 GT3 Cup deelneemt, profiteerde van een zware carambolage in de openingsronde.

2021 Ostgard kop Östgard neemt de kop voor de hoofdwedstrijd.

Östgard nam in de hoofdwedstrijd vanaf pole direct de leiding terwijl Job het meeste aantal posities in de openingsronde wist te winnen. Hij catapulteerde zichzelf van P5 naar P2 gevolgd door Bakkum, Collins en Rogers. In de derde ronde maakten de eerste twee contact met elkaar. Östgard raakte een bandenstapel en Job wist zijn derde plek te behouden. In de derde ronde nam de Rogers de leiding van Bakkum over. In de achtste ronde lanceerde Job een succesvolle aanval op het leidende duo en nam de kop voor de rest van de wedstrijd over.

De Britse online racer kon echter absoluut niet op zijn lauweren rusten. Rogers volgde hem als een schaduw en Bakkum en Rogers wist hij ook niet van zich af te schudden. Er waren momenten dat het verschil tussen het leidende kwartet minder dan een seconde bedroeg. De leider in het kampioenschap bewaarde zijn laatste push tot de laatste ronde. Toen Job in "The Chapel" eventje slipte zag het er naar een verandering aan de kop uit. De regerende kampioen wist de leiding te behouden en behaalde zijn tweede seizoensoverwinning. Rogers eindigde als twee, Bakkum als derde en Carroll als vierde. De overige posities gingen naar Collins, De Jong en Kevin Ellis Jr.(GB/Rahal Letterman Lanigan Esports). Porsche Junior Güven verloor in de allerlaatste ronde een Top 10 klassering en eindigde als 29e.

Met twee tweede plekken op zijn CV wist Joshua Rogers zijn voorsprong op Mitchell de Jong te vergroten. Titelverdediger Sebastian Job schuift op naar de derde plek. De volgende wedstrijd van de Porsche TAG Heuer Esports Cup vindt op 20 februari plaats op het virtuele circuit van Atlanta Georgia.


2021 T3
Vlnr. Bakkum, Rogers en Job strijden om de kop.

Commentaren
Sebastian Job(GB/Red Bull Racing Esports): "Ik had nooit gedacht dat ik het na contact met Tommy Östgard terug naar de kop zou maken. Toen ik op kop lag hield ik mijn banden in de gaten en probeerde de wedstrijd onder controle te houden. Ik verwachtte dat Joshua dacht dat het beter was om in de laatste ronde tweede te worden. Ik had een specifiek plan om dit tegen te gaan. Het is op de één of andere manier gelukt want toen hij zijn zet deed kwam ik ermee weg."

Joshua Rogers(AUS/Virtual Racing School):"Nadat ik de gaten in het begin van de wedstrijd geanalyseerd had wist ik dat het gevecht om de kop tussen mij Seb. zou gaan. Mijn strategie was om mijn banden te sparen. Ik liet hem naar de kop passeren. In de laatste ronde wilde ik hem aan de buitenkant in Turn 7 passeren, alleen dit ging niet zoals gepland. Aan het slot was het een geweldige wedstrijd. Felicitaties aan Seb. Ik wil duidelijk winnen maar tweede in de Sprint en Hoofdwedstrijd betekende voor mij waardevolle punten."

Mack Bakkum(NL/Lego Technic Esports Team):" In de Sprintwedstrijd moest ik mijn auto in vorm houden om als zevende of achtste te kunnen eindigen zodat ik in de hoofdwedstrijd vooraan kon starten. De start ging goed. Ook wist ik dat ik Sebastian Job en Joshua Rogers niet kon bijhouden. Ook niet toen ik kortstondig op kop lag. Ik ging met hun het gevecht niet aan. Ik volgde ze alleen maar. Die strategie werkte. Zonder hen zou ik langzamer geweest zijn. Ik hoopte op een kans in de laagste ronde maar die kwam er niet. Want ik wist dat ze met elkaar in gevecht zouden gaan."


2021 Bakkum
Mooi derde plek voor Mack Bakkum.


Silverstone, sprint race
1. Mitchell deJong (USA/Virtual Racing School)
2. Joshua Rogers (AUS/Virtual Racing School)
3. Dayne Warren (AUS/DirectForce Pro)
4. Sebastian Job (GB/Red Bull Racing Esports)
5. Charlie Collins (GB/Virtual Racing School)

Silverstone, Hoofdrace
1. Sebastian Job (GB/Red Bull Racing Esports)
2. Joshua Rogers (AUS/Virtual Racing School)
3. Mack Bakkum (NL/LEGO Technic Esports Team)
4. Graham Carroll (GB/Red Bull Racing Esports)
5. Charlie Collins (GB/Virtual Racing School)

2021 De Jong
Mitchell De Jong een Amerikaan met Nederlandse achternaam.

Tussenstand na vier wedstrijden
1. Joshua Rogers (AUS/Virtual Racing School), 265 pts.
2. Mitchell deJong (USA/Virtual Racing School), 227 pts.
3. Sebastian Job (GB/Red Bull Racing Esports), 183 pts.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet