TCR Series

TCR: Wereldpremière Audi RS3 LMS

Audi Customer Racing zet haar modeloffensief voort. De tweede generatie van de RS3 LMS treedt in de voetstappen van één van de meeste succesvolle toerwagens van het merk uit Ingolstadt. Vandaag vond de virtuele première bij Audi Sport in Neuberg aan de Donau plaats.

2021 RS 3 LMS 1

Tekst Willem J. Staat
Foto's Audi Sport

Wereldpremière Audi RS3 LMS
"Wij onderstrepen het belang van onze serieproducten voor de autosport en presenteren een gecamoufleerde racewagen voordat het corresponderende serie model op de markt komt" zegt Julius Seebach algemeen directeur van Audi Sport GmbH en verantwoordelijk voor Audi Motorsport.

2020 RS3 LMS 2

"De Audi RS3 LMS is een duidelijk engagement voor Customer Sport en staat voor records in ons programma. Met het nieuwe model willen we het opmerkelijke succes van de eerste generatie continueren. Geen enkele andere Customer Sport Auto van het merk met de vier ringen is zo vaak geproduceerd worden als de RS3 LMS. Maar liefst 180 stuks. Niet commercieel maar ook sportief is het instapmodel top. Binnen vier jaar behaalde dit model wereldwijd in 1051 races maar liefst 764 podiums, 279 overwinningen en 16 titels in rijdersklassementen als wel 38 kampioenschapsresultaten in diverse categorieën. Ook was de auto TCR model van het jaar 2018.

De klanten staan bij onze ontwikkelingsdoelen in het middelpunt " zegt Chris Reinke die verantwoordelijk is voor Audi Sport Customer Racing. "Of het om rondetijden, afstelmogelijkheden, veiligheid en ergonomie gaat wij willen de klanten een auto bieden die nog meer raceauto is als voorheen."

2021 RS3 LMS 2


De tweede generatie van de Audi RS3 LMS presenteert zich op alle terreinen met nieuwe ontwikkelingen die twee doelen dienen. Van bijna instapmodel een nog betere racewagen maken en de voordelen voor de klant op alle gebieden optimaliseren. Desalniettemin blijft het model goedkoop in aanschaf en onderhoud en biedt het een nog hoger veiligheidsniveau met maximaal veel rijplezier.(250kw of wel 340 pk)
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet