ESports

Div: Tweede achtereenvolgende FE-overwinning voor Erhan Jajavoski op het virtuele Hong Kong

RokIt Venturi E-Sports Racer Erhan Jajovski behaalde in de tweede wedstrijd van het FIA gelicenseerde kampioenschap zijn tweede achtereenvolgende overwinning. Jarno Opmeer kwam als elfde over de streep maar werd door de wedstrijdleiding na een incident in de allerlaatste ronde waarbij meerdere racers in het zicht van de finish betrokken waren drie plekken teruggezet. Mercedes teamgenoot Bono Huis werd als vijftiende geklasseerd.


2021 Hong Kong Start

Tekst Willem J. Staat
Foto's Formule E

Tweede achtereenvolgende FE-overwinning voor Erhan Jajovski op het virtuele Hong Kong
Een tweede virtuele overwinning voor Erhan Jajovski op het virtuele Hong Kong terwijl de Deen Frederik Rasmussen, uitkomend voor Dragon Team Penske hun eerste virtuele podium behaalde. Ook liet de Deen de snelste ronde noteren. ABB Race at Home Challenge winnaar Kevin Siggy behaalde met een derde plek zijn tweede achtereenvolgende podiumresultaat. Hij profiteerde van de Attack Mode in het eerste wedstrijdgedeelte. Manuel Biancolilla, die de vorige wedstrijd op zijn naam schreef werd na afloop gediskwalificeerd omdat hij niet de volledige Attack Mode had gebruikt.

Winnaar Erhan Jajovski: "Ik slaagde er in het begin in om een gat te slaan om Rasmussen bij mij vandaan te houden. Maar hij is bijzonder agressief op de baan. Hij moet in het begin gewoon energie bespaard hebben wat in de laatste paar bochten zat hij recht achter mij. Ik ben erg blij met P1"

2021 Hong Kong Race

Frederik Rasmussen: "De kwalificatie met P2 was goed. Ik wilde mijn positie behouden en geen schade rijden. Toen begon ik energie te besparen en reed de snelste ronde. Aan het einde ging ik in de aanval maar ik had niet genoeg in huis om Erhan te verslaan en moest met P2 tevreden zijn."

2021 Hong Kong Andretti 1

Kevin Siggy: "Ik ben er tevreden mee. Niet de overwinning die ik wilde maar P3 is een solide resultaat. Als de laatste bocht er niet was geweest, was de kwalificatie absolute beter gegaan. Hong Kong is erg uitdagend en iedereen is supersnel op deze baan. Ik ben verheugd over dit podiumresultaat maar ik ga voor mijzelf voor de volgende wedstrijd mijn best doen om nog een beter resultaat te behalen."

2021 Hong Kong Race 2


Uitslag Hong Kong
1 Erhan Jajovski
25:32.179s (28)
2 Frederik Rasmussen
+0.896s (19)
3 Kevin Siggy
+3.286s (15)
4 Graham Carroll
+6.396s (12)
5 Marius Golombeck
+13.946s (10)
6 Risto Kappet
+14.325s (8)
7 Petar Brljak
+15.409s (6)
8 Martin Stefanko
+17.033s (4)
9 Olli Pahkala
+20.256s (2)
10 Nikodem Wisniewski
+24.276s (1)
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet