GT

GT: Yelmer Buurman op herhaling in Brits GT-kampioenschap

6 1
Yelmer Buurman (l.) en Ian Loggie verdedigen dit jaar hun Pro-Am-titel

Yelmer Buurman gaat op herhaling in het Brits GT-kampioenschap. De rijder uit het Gelderse Ubbergen ontbrak eerder vandaag op het lijstje met namen van officiële rijders die het komende seizoen voor Mercedes-AMG in actie komen, maar desgevraagd bevestigde Buurman dat hij dit jaar in het Intelligent Money British GT Championship de Pro-Am-titel verdedigt, die hij vorig jaar samen met de Brit Ian Loggie in een Mercedes-AMG GT3 van het Britse team Ram Racing behaalde.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR

"Bij AMG konden ze me nog geen exclusief contract aanbieden, dus vandaar dat ik niet bij die namen in het persbericht sta", verklaarde Buurman. "Het is natuurlijk wel te hopen dat er nog wat mogelijkheden komen, bijvoorbeeld voor de 24-uursrace op de Nürburgring, die ik wel heel graag weer wil rijden, maar op dit moment staat alleen mijn programma in het Brits GT-kampioenschap vast."

6 2 1
Met de Ram-Mercedes wonnen Buurman en Loggie vorig jaar vier keer hun klasse

Daar scoorde Buurman vorig jaar goed, zij het vanuit Nederlands perspectief publicitair enigszins in de luwte. Samen met zijn teamgenoot Ian Loggie won hij bij de eerste race van het seizoen op Oulton Park de Pro-Am-klasse, een succes dat het duo wist te herhalen op de circuits van Brands Hatch, Snetterton en Silverstone. Daarmee wonnen Buurman en Loggie met de Mercedes-AMG GT3 van Ram Racing de Pro-Am-titel.

6 4
Rijderswissel: Buurman helpt Loggie de gordels vast te maken
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet