V8 Supercars

V8 Supercars: Jamie Whincup wordt teambaas Triple Eight Engineering

De 37-jarige Jamie Whincup verwierf in 2018 al een minderheidsbelang in het zo succesvolle Triple Eight Team van Roland Dane. Whincup maakte vandaag bekend dat hij eind dit seizoen definitief een streep onder zijn actieve carriere zet. Hij volgt teambaas Roland Dane op en wordt algemeen directeur van de succesvolle renstal.

2020 Whincup 1
Jamie Whincup één van de beste Supercar-coureurs in het huidige tijdperk wordt teambaas van het team waarvan hij sinds 2006 deel van uit maakt.

Tekst Willem J. Staat
Foto's archief autosport.nl

Jamie Whincup wordt teambaas Triple Eight Engineering
Het lag eind 2018 al in de lijn der verwachtingen dat Jamie Whincup na het verwerven van een minderheidsbelang een grotere organisatorische rol binnen Triple Eight Engineering zou gaan spelen.

Whincup: "Ik heb altijd gezegd nadat ik met pensioen ben gegaan wil blijven "racen" en ik heb die belofte gedaan om in 2018 aandeelhouder van het team te worden. Ik ben zeer vereerd dat Roland mij toevertrouwt om de familie te leiden die hij hier heeft opgebouwd. Ik zal dit jaar en daarna zeker elke kans maximialiseren om van hem te leren. Ik ben dankbaar dat hij in 2022 nog steeds een deel van zijn tijd aan het team zal besteden."

Whincup maakte in 2006 voor het eerst deel uit van het team en eindigde als het jaar daarvoor als tweede achter Todd Kelly en Mark Skaife in de Bathurst 1000 in een auto van Tasman Motorsport, dat ook zelfs in de Indycar actief was.

Tot nu toe behaalde Jamie Whincup maar liefst 122 overwinningen, 89 poles en maar liefst zeven kampioenschappen met het team van Triple Eight. In 2017 versloeg hij Scott McLaughlin in de titelstrijd.

Overigens zegevierde Jamie Whincup maar liefst viermaal in de Bathurst 1000 en stond driemaal op het podium. Whincup begint dit jaar aan zijn 18e Supercars seizoen.

2020 JW
In 2022 staat Whincup aan de andere kant van de vangrail. Ook dan wil hij succes hebben.

 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet