IndyCar

Indycar: Romain Grosjean wordt morgen bij Dale Coyne Racing aangekondigd(Update)

Naast Sebastien Bourdais(A.J. Foyt Racing) en Simon Pagenaud wordt de Zwitserse Fransman ofwel de Franse Zwitser Romain de derde Franse Indycar-rijder. Grosjean wordt morgen bij het team van Dale Coyne Racing officieel aangekondigd.

Tekst Willem J. Staat
Foto' Haas Racing

Grosjean Haas
Romain Grosjean verkast definitief naar Indycar.


Romain Grosjean wordt morgen bij Dale Coyne Racing aangekondigd
Aanvankelijk waren er contacten met het team van A.J. Foyt Racing maar vanwege financiële perikelen strandden deze gesprekken eigenlijk redelij snel.Daarna was er twee maanden lang contact met het team van Dale Coyne Racing. Omdat het Indycar seizoen twee maanden later start dan gepland had Grosjean ruim tijd voor de onderhandelingen. Grosjean krijgt de steun van zijn landgenoot Olivier Boisson als race-engineer terwijl het team van Dale Coyne ook nog eens logistiek door Rick Ware Racing ondersteund gaat worden. Grosjean wordt daarmee naast Takuma Sato, Marcus Ericsson, Alexander Rossi en Sebastian Rossi de vijfde coureur met een F1 CV. Als enige van dit gezelschap kan de Fransman die in Bahrein ternauwernood aan de dood ontsnapte wel 10 F1 podiums claimen.

Gisteren wisten wij al te berichten dat Romain Grosjean bij Dale Coyne Racing vandaag zou worden aangekondigd.Vanmiddag kwam de bevestiging. De voormalige Haas F1 rijder zal alleen niet op de ovals uitkomen maar op de street en roadcourses. Mike Conway werkte destijds na een crash op Indy een gelijksoortig programma af.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet