ESports

Div: Joshua Rogers wint Porsche TAG Heuer Esports Supercup wedstrijd Imola

Na drie wedstrijden van de Porsche TAG Heuer Esports Supercup wordt het klassement aangevoerd door de Australiër Joshua Rogers. Hij won de hoofdwedstrijd op het Autodromo Nazionale di Imola. In de Sprintwedstrijd op het virtuele Italiaanse GP circuit werd hij door aartsrivaal Sebastian Job nipt verslagen. De Britse Red Bull Racing Esports-coureur leidde met zijn virtuele Porsche 911 GT3 Cup van start tot finish. In de hoofdwedstrijd spinde Job al in de openingsfase van de baan. Mitchell de Jong(USA/Virtual Racing School) die tot aan Imola het klassement leidde viel in de tussenstand van het kampioenschap terug naar P2.

2021 Start

Tekst Willem J. Staat
Foto's Porsche

Joshua Rogers wint Porsche TAG Heyer Esports Supercup-wedstrijd Imola
Tijdens de kwalificatie was Sebastian Job, met drie getimede ronden, 0196 secs. sneller dan Rogers hetgeen een eerste pole voor de Sprintwedstrijd betekende. Bij de start profiteerde de Britse simracer optimaal van zijn voorsprong en wist die voorlopig te behouden. Rechts aan zijn bumper zaten Rogers(Virtueel Racing School), Zac Campbell(Rahal Letterman Lanigan Esports), Yohann Harth(Apex Racing Team/F) en Alejandro Sanchez(MSi Esports) en Maximilian Benecke(Team Redline) die in de openingsronde één positie wist te winnen. Voor de leider in de tussenstand van het kampioenschap, Mitchell de Jong, werd het een slecht weekend. Hij kwalificeerde zich als 15e en wist als 12e te eindigen.
De Top 8 in het peloton lag amper twee seconden uit elkaar. Ondanks de spannende slipstreamduels werden er amper fouten gemaakt waardoor Job een overtuigende voorsprong wist om te zetten op een overwinning van Rogers.

Voor de hoofdwedstrijd verliep de start niet zo vlekkeloos. Alejandro Sanchez(ESP) en Kevin Ellis(GB) wisten een kleine voorsprong op te bouwen. Joshua Rogers, de regerende Porsche Esports Cup kampioen bevond zich in zesde positie. Na drie ronden moesten Harth en Benecke eraan geloven.Vervolgens was Ellis Jr. het volgende slachtoffer. 4.909 km. later was Sanchez aan de beurt. In de allerlaatste ronde plaatse Sanchez een allerlaatste aanval in de Tamburello reden deurkruk aan deurkruk. Met zijn enorme ervaring behield Rogers zijn eerste plek.
De vierde plek ging ondanks heftige concurrentie van Zac Campbell naar Maximilian Benecke. Jamie Fluke(GB/Apex Racing Team) eindigde als zesde gevolgd door Mitchell de Jong, Dayne Warren(AUS/Direct Force Pro) en Yohann Harth(F/Apex Racing). Jeff Giasi(BR/Apex Racing Team) eindigde als tiende. Sebastian Job eindigde als 24e en pakte de laatste twee punten.


2021 Rogers

Na de derde van tien wedstrijden beschikt Joshua Rogers(198 pnt) over een voorsprong van 31 punten op Mitchell de Jong en 53 op Dayne Warren. De volgende wedstrijd vindt volgende week zaterdag 6 februari a.s. op het virtuele circuit van Silverstone plaats.4

Commentaren
Joshua Rogers(AUS/ Virtueel Racing School): " In het begin probeerde ik de kopgroep te pakken, ik had waarschijnlijk wat voorzichtiger moeten zijn met mijn banden want in de laatste ronden gingen mijn achterbanden zichtbaar achteruit. Al met al was het een geweldige race en ik ben heel blij met dit resultaat. Ik wist dat deze wedstrijd voor het kampioenschap cruciaal zou zijn. Vooral toen Sebastian Job tijdens de start bij een aanrijding betrokken raakte. Op een circuit als Imola ben je niet echt in het voordeel om aan de leiding te rijden. Zeker omdat de rivalen in je slipstream rijden.

Alejandro Sanchez(ESP/Msi Esports): " Josh en ik hadden een geweldig gevecht. Ik bleef dicht op zijn bumper zodat ik in de slotfase nog een poging kon doen om hem te passeren. In de voorlaatste ronde maakte hij een fout, ik probeerde hem aan de binnenkant te passeren maar hij kwam met meer snelheid uit de bocht en ik wilde niet het risico lopen veilige punten te verspelen. De tweede plek betekent dat ik van de tiende naar de zesde in de tussenstand gestegen ben."

Kevin Ellis jr(GB/Rahal Letterman Lanigan Esports): "Ik moest mijn banden sparen en moest op het juiste moment in de aanval gaan maar de baan is nogal smal. Zelfs toen Alejandro Sanchez een bredere lijn nam was er onvoldoende plek. Ik bleef gewoon kalm en ben erg verheugd dat ik punten voor mijn derde plek verdiend heb."

2020 JobImola, sprint race
1. Sebastian Job (GB/Red Bull Racing Esports)
2. Joshua Rogers (AUS/Virtual Racing School)
3. Zac Campbell (USA/Rahal Letterman Lanigan Esports)
4. Yohann Harth (F/Apex Racing Team)
5. Maximilian Benecke (D/Team Redline)

Imola,hoofdwedstrijd
1. Joshua Rogers (AUS/Virtual Racing School)
2. Alejandro Sánchez (E/MSI eSports)
3. Kevin Ellis Jr. (UK/Rahal Letterman Lanigan Esports)
4. Maximilian Benecke (D/Team Redline)
5. Zac Campbell (USA/Rahal Letterman Lanigan Esports)

Tussenstand
1. Joshua Rogers (AUS/Virtual Racing School), 198
2. Mitchell deJong (USA/Virtual Racing School), 161
3. Dayne Warren (AUS/DirectForce Pro), 145

2021 Tamburello


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet