ESports

Div: Sim Racing Nieuws van BMW Motorsport

De allereerste wedstrijd van de BMW SIM GT Cup vond op 13 januari j.l. plaats op het iRacing platform. De beste SIM racers ter wereld traden met de BMW M8 GTE aan op de Daytona International Speedway. Team Redline behaalde met een dramatische fotofinish een indrukwekkende overwinning waarbij de combinatie Gianni Vecchio/Jones Wallmaier(D) de combinatie Max Verstappen(NL)/Daniel Juncadella(ESP). Met deze overwinning stelde zij een plek in de BMW Sim Live finale veilig. Daarachter eindigde de combinatie Joshua Rogers(AUS) en zijn Coanda SIMsports collega Mitchell de Jong als derde. De volgende wedstrijd vindt op 7 maart a.s. plaats. De dag daarna vindt de BMW M2 CS op het rFactor 2 platform op het circuit van Imola plaats.


BMW M8 GTE 1

Tekst Willem J. Staat
Foto's BMW Motorsport

Sim Racing Nieuws van BMW Motorsport
Sinds begin 2020 werkt BMW Motorsport samen met vier grote sim racing teams: BS+Competition, G2Esports, Team Redline en Williams Esports die met succes aan verschillende wedstrijden deelnamen.


2020 24U Daytona

iRacing 24U Daytona
Tijdens de iRacing Special van de 24U van Daytona kwamen drie BMW Sim teams tegen elkaar uit. BMW Team BS+Competition, BMW Team Redline en BMW Team GB dat onder vlag van Williams Esports uitkomt. Na 24 Uur racen kwam de combinatie Ryan Barneveld(NL) en de Amerikanen Nathan Lewis als derde over de finish. BMW Team Redline en BMW Team GB kwamen in de GTE klasse als vijfde en zesde over de streep. Het winnende Triple Esports Team reed eveneens in een BMW M8 GTE. De grote winnaars in de GTD klasse waren Laurin Heinrich, Kay Kaschube en Nils Koch. Het BMW BS+Competition team behaalde al vroeg in het seizoen een overwinning. De volgende irRacing Special is Bathurst op 27 februari a.s.

Interview met Kay Kaschube, Nils Koch en Laurin Heinrich
Felicitaties voor de allereerste overwinning tijdens de iRacing 24U van Daytona.
Laurin Heinrich: "Om eerlijk te zijn was het een rustige wedstrijd. Zonder al teveel problemen wisten we constant onze snelheid te handhaven. Ik had twee teamgenoten waarop ik voor 100 procent kan vertrouwen."

Kay Kaschube: "We hebben goed werk verricht maar ik vond het niet zo gemakkelijk als Laurin. Van de drie klasses waren wij de langzaamste en moesten van de eerste tot de laatste ronde gefocust blijven constant in de achteruitkijkspiegels blijven kijken. Er waren veel incidenten toen de snelste auto's de langzaamsten op een ronde achterstand reden. Dit wilden we absoluut vermijden.


2020 Finish Daytona 24U

Wat is jullie indruk van de virtuele BMW M4 GT3?
Laurin Heinrich: "Met die auto is het genieten. Hij verschilt van de BMW Z4 GT3. Betrouwbaar en goed met de banden. Als je in de BMW M4 GT3 instapt krijg je hetzelfde gevoel als met de M8 GTE. Daar hou ik van."

Nils Koch: "Ik vind dat de BMW M4 GT3 zich erg neutraal gedraagt. Je voelt je veilig en niet constant op de limiet zoals bij de BMW Z4 GT3. Dit betekent dat je je meer op constante rondetijden kunt focussen. Vooral op Daytona deden de banden het goed. Zonder problemen konden we drie stints met één setje banden afwerken."

Kay Kaschube: "De set-up window voor de BMW M4 GT3 is behoorlijk uitgebreid. Je kunt nu meer meer set-up varianten testen."

Daytona 2


Wat betekent het voor jullie om van een officieel BMW SIM Sport team deel uit te maken?
Nils Koch: "Wij zijn er trots op om als officieel BMW Team te racen zoals we tijden de 24U van Daytona deden. Eén van de hoogtepunten op de iRacing kalender. Het is een fantastisch verhaal om dit gewonnen te hebben."


Nordschleife

Laurin Heinrich: "Tijdens de race doe je gewoon je best. Het is gewoon prachtig om een fabrikant als BMW te mogen vertegenwoordigen."
Kay Kaschube: "Op iRacing komen we vaak Team Redline en Williams Esports tegen. Het hoeft geen betoog dat we rivalen zijn en op de baan willen winnen. Maar ik krijg nu het gevoel dat er een goede teamgeest onder de BMW Motorsport SIM Racing Teams is. Ik vind het spannend om te zien hoe het verder gaat."


2020 Fanatec stuur

BMW Fanatec Stuurwiel
Afgelopen september presenteerde BMW Motorsport SIM Racing een spectaculaire wereldpremiere dat de overdracht tussen echt en virtueel racen naar een totaal niveau tilde. Het BMW M4 stuurwiel werd ontwikkeld met het hardware bedrijf Sim Racing Fanatec. De eerste in zijn soort die zowel in een simulator als een raceauto werkt. In de tweede helft van 2021 is het stuur voor SIM Racers beschikbaar.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet