ESports

Div: Eerste Digitale overwinning voor Erhan Jajovski in Formule E seizoensopener

De eerstvolgende donderdagen is het voor de liefhebbers van Esports weer genieten op de donderdagavond. Gisteren was de seizoensopener op het circuit van New York City. De overwinning ging naar Rokit Venturi-rijder Erhan Jajovski. De Nederlanders Bono Huis en Jarno Opmeer eindigden resp. als vierde en zesde. Overigens is Esports wereldkampioen Jarno Opmeer van Alfa Romeo naar Mercedes overgestapt.


2021 Start 1

Tekst Willem J. Staat
Foto's Formule E

Eerste Digitale overwinning voor Erhan Jajovski in Formule E seizoensopener
Erhan Jajvoski reed met zijn Rokit Venturi van start tot finish aan de leiding. Vooral in de slotfase kwam de wedstrijd met een fel duel om de tweede plek echt tot leven. ABT Audi Schaeffler-rijder Manuel Blancollila slaagde er zo in om in de Atack Mode de tweede plek te behalen.

Graham Carroll werd met een tijdstraf van 10 seconden bestraft nadat hij ABB Formule E Race at Home winnaar Kevin Siggy(BMW iAndretti Motorsports rijder tegen de muur had gedrukt. Siggy eindigde alsnog als derde.

Erjan Jajovski: " De start van de wedstrijd was nogal tricky. Manuel Biancolilla had een nogal gewaagde start waarop ik direct moest reageren. Voor een aantal bochten reden we naast elkaar maar omdat de bocht naar binnen ging wist ik mijn positie te behouden. In de laatste paar ronden gingen de jongens achter mij in duel wat het voor mij wel vergemakkelijkte."

Manuel Blancollila: " Voor deze avond had ik dit resultaat niet verwacht. De kwalificatie was bijna perfect, bijna pole maar vanwege een fout gebeurde dit echter niet. Ik had een goede start in de eerste ronde en probeerde bij Jajovski in de aanval te gaan. Toen kreeg ik een klein tikje waarbij mijn achtervleugel beschadigd raakte met als resultaat langzamere rondetijden waardoor ik terugviel. Energie Management was bijna perfect. Vervolgens gebruikte ik in de laatste twee ronden de laatste Attack Mode en probeerde in te halen met de energie die ik bespaard had.

2021 Bocht chaos


Wedstrijdfeiten
Het was een ultra competitieve kwalificatie sessie waarin het verschil tussen de Top 4 0.034 secs bedroeg en in de top 15 was dit slechts een halve seconde

Acht van de 12 Formule E teams eindigde overigens in de Top 10. ROKIT Venturi Racing nam overigens met 28 punten al vroeg de leiding in de tussenstand van het kampioenschap voor teams.

Energie management speelde een belangrijke rol in het eindresultaat. Erhan Jajovski beschikte overigens over één procent meer energie dan de rest van het startveld.

Aan deze nieuwe Esports competitie nemen 24 rijders deel die door Formule E teams en coureurs ondersteund worden.
De "realworld" deed overigens zijn intrede in de virtuele wereld omdat de deelnemers hier voor de eerste maal moesten omgaan met de Energie Management en de Attack Mode.

Er is een prijzenpot van 100.000 Euro en de winnaar krijgt zelfs de kans om een echte Formula E Gen2 auto te rijden.

Uitslag
1 Erhan Jajovski 25:41.311s (28)
2 Manuel Biancolilla +7.968s (18)
3 Kevin Siggy +9.908s (16)
4 Bono Huis +10.707s (12)
5 Marius Golombeck +11.879s (10)
6 Jarno Opmeer +12.055s (8)
7 Marc Gassner +12.581s (6)
8 Risto Kappet +13.535s (4)
9 Frederik Rasmussen +13.896s (2)
10 Jan von der Heyde +14.802s (1)

2021 Hairpin


Stand Kampioenschap
Erhan Jajovski ROKiT Venturi Racing 28
Manuel Biancolilla Audi Sport ABT Schaeffler 18
Kevin Siggy BMW i Andretti Motorsport 16
Bono Huis Mercedes-Benz EQ 12
Marius Golombeck TAG Heuer Porsche 10
Jarno Opmeer Mercedes-Benz EQ 8
Marc Gassner Nissan e.dams 6
Risto Kappet NIO 333 4
Frederik Rasmussen DRAGON / PENSKE AUTOSPORT 2
Jan von der Heyde Nissan e.dams 1

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet