GT

GT: WRT blijft ADAC GT Masters trouw

Het debuut was sterk genoeg en nu volgt de voortzetting. Na een succesvol debuutseizoen met een overwinning, twee poles en vier podiumplekken zet het Belgische WRT Team haar deelname aan de ADAC GT Masters voort. Het team plant voor het seizoen 2021 opnieuw de inzet van twee Audi R8 LMS bolides.


2020 WRT 1

Tekst en Foto's Willem J. Staat

WRT blijft ADAC GT Masters trouw
Teambaas Vincent Vosse bevestigde vandaag de deelname aan het 2021 ADAC GT Masters seizoen. Vincent Vosse: " Natuurlijk zetten wij onze jarenlange succesvolle samenwerking met Audi voort. Wij weten wat wij willen doen en ons alleen maar tegenover 2020 verbeteren. Voor al onze teamleden was de serie in 2020 nieuw. Met de ervaring uit 2020 willen wij dit jaar nog sterker zijn. In zijn totaal hebben wij in 2020 een goede prestatie geleverd."

Vorig jaar zette het team twee Audi's in voor de combinatie Rolf Ineichen(42)/Mirko Bortolotti(31) en Charles Weerts(19)/Dries Vanthoor(22). Vincent Vosse: " Direct bij het debuut op de Lausitzring hebben wij op zondag vanaf pole gewonnen. Dieptepunt was natuurlijk het terugtrekken op de Red Bull Ring, wat overigens de enige juiste beslissing was. En bij de finale op Oschersleben hebben wij het seizoen met een sterke tweede plek kunnen beëindigen. Wij hebben laten zien dat we in vrijwel elke wedstrijd om het podium kunnen meestrijden wat overigens een sterke prestatie van het team was. In de ADAC GT Masters zijn er veel competitieve teams en rijders. Natuurlijk hadden we ook een paar zwakke moment maar dit hoort erbij.

Het is overigens één van de meest competitieve kampioenschappen. Er zijn veel teams en rijders die de circuits goed kennen. Dit is niet gemakkelijk omdat het niveau erg hoog is. Er zijn 20 competitieve auto's en je moet ervoor vechten om in de Top 10 te rijden. Fantastisch dat de ADAC en SRO overleg hebben gevoerd over de data planning. Voor de teams is dit enorm belangrijk omdat die in verschillende kampioenschappen kunnen aantreden en zo hun synergie optimaal benutten waardoor het budget aanmerkelijk gereduceerd wordt."

Hoewel het WRT Team veel ervaring in de GT Sport heeft en wereldwijd tot één van de meest succesvolle teams behoort moest men zich eerst volledig op de ADAC GT Masters instellen. Vincent Vosse: " In tegenstelling tot de andere series waarin wij gereden hebben zijn de regels anders. De Pirelli banden zijn hetzelfde maar het opwarmen van de baan is niet toegestaan." Het team profiteerde van de ervaring van Bortolotti en Vanthoor die al meerdere jaren in de serie actief waren. "Hun ervaring heeft ons geholpen. Dit was een belangrijk punt. Ze racen op een bijzonder hoog niveau. En we mogen ook Frederic Vervisch niet vergeten die voor ons bij de tweede wedstrijd op de Lausitzring inviel en de pole behaalde" zegt Vosse.

Vosse geeft hoge cijfers voor de rijderscombinaties. "Ik was erg verheug dat we over twee sterke combinaties beschikten. Dries en Charles hadden een goed jaar dat met een overwinning op de Lausitzring werd bekroond. Natuurlijk heeft men gemerkt dat Charles als jongste rijder in het veld nog een beetje gebrek aan ervaring heeft. Dit is normaal. Het belangrijkste is dat men hiervan leert en men zich verbetert. Mirko en Rolf hebben meerdere podiumresultaten behaald en zaten in Oschersleben dicht bij de overwinning. Rolf is als amateur rijder erg sterk. Bij alles wat hij doet is hij eerzuchtig. Gefocust en bereid zich goed voor" zegt Vosse.

2020 WRT 2

In 2021 wil men uit de ervaringen van vorig seizoen verder opbouwen. Vincent Vosse: "We hebben zeker een paar fouten gemaakt maar die zullen uit de opgedane ervaringen niet meer voor mogen komen. Over de rijders kan ik momenteel nog niets zeggen. Om verschillende redenen hebben we dit jaar een iets andere line-up."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet