Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
TCR Series

WTCR: Seizoensstart FIA WTCR verschoven naar juni

210122 WTCR Nordschleife
Het WTCR-seizoen start nu op de Nürburgring in plaats van in Hongarije

Niet alleen het FIA WEC, ook de FIA WTCR stelt de start van het seizoen 2021 uit en kiest daarbij voor een andere locatie. De mondiale toerwagencompetitie begint niet, zoals aanvankelijk gepland, medio mei in Hongarije, maar start nu tijdens het eerste weekeinde van juni in het voorprogramma van de jaarlijkse 24-uursrace op de Nürburgring-Nordschleife. Ook de rest van de kalender onderging de nodige wijzigingen, die inmiddels zijn goedgekeurd door de World Motor Sport Council van de FIA.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

De WTCR-races op de Nordschleife waren oorspronkelijk gepland als de derde ronde van het seizoen, maar vormen nu dus de start van het programma, dat uit acht evenementen bestaat. De races op de Hungaroring zijn verplaatst naar 21 en 22 augustus. Aanvankelijk stond ook een optreden op de Slovakia Ring op de kalender, maar dat evenement is geschrapt. Daarentegen komt de WTCR nu op 31 juli en 1 augustus op de Adria Raceway in Italië in actie, waar de aanvankelijk vorig jaar geplande races geen doorgang konden vinden, omdat werkzaamheden aan het circuit toen niet op tijd waren afgerond.

Omdat het Europese deel van het WTCR-seizoen nu in augustus in Hongarije wordt afgesloten en daarmee later dan oorspronkelijk voorzien eindigt, verschuift ook het eerste optreden van het jaar in Azië een week naar achteren. De première van de WTCR in Zuid-Korea vindt nu op 16 en 17 oktober plaats. De data van de evenementen in China, waarvoor de locatie nog niet vaststaat, en Macau blijven ongewijzigd.

Gewijzigde kalender FIA WTCR 2021:
3-5 juni: Nürburgring, Duitsland
26-27 juni: Vila Real, Portugal
10-11 juli: Motorland Aragón, Spanje
31 juli-1 augustus: Adria Raceway, Italië
21-22 augustus: Hungaroring, Hongarije
16-17 oktober: Inje Speedium, Zuid-Korea
6-7 november: locatie nnb, China
19-21 november: Guia Circuit, Macau
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet