Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
ESports

Div: Januari bezorgt BMW Motorsport Racing Teams eerste hoogtepunten

Eén van de hoogtepunten van het nieuwe SIM Racing seizoen was het debuut van de nieuwe BMW Motorsport SIM Teams. BS+Competition, G2 Esports, Team Deadline en Williams Esports behoren tot de besten van de SIM Racing scene en zij zullen in 2021 regelmatig in geselecteerde evenementen met virtuele BMW raceauto's uitkomen. In januari van dit jaar kwamen alle vier BMW Motorsport SIM Racing Teams voor de eerste maal de baan op. Dit weekend strijden drie teams voor de eerste maal tegen elkaar.


BS Competition

Tekst Willem J. Staat
Foto's BMW Motorsport

Januari bezorgt BMW Motorsport Racing Teams eerste hoogtepunten
Een Esports project werkte zo goed dat het in het SIM Racing programma werd opgenomen. Onder de naam "United in Rivalry" ontving G2 Esports in de BMW League of Legends steun sinds 2020 en het team heeft zich inmiddels als één van de beste teams bevestigd. G2 Esports is eveneens een topteam in de SIM racingscene, zeker op het Assetta Corse Competizione platform. Als één van de vier BMW Motorsport SIM racing teams maakte G2 Esports op 9 januari jl. in de BMW Simgrid Endurance Cup haar debuut met de Duitsers Nils Naujoks en Arthur Kammerer. Met de virtuele BMW M6 GT3 misten zij vanwege een technisch probleem nipt een Top 10 klassering. Het kampioenschap bevat wedstrijden op Paul Ricard in februari en Silverstone in maart.

G2 Esports CEO Carlos "Ocelote" Rodriguez: " Sinds meer dan een jaar is BMW partner van G2 Esports en wij kunnen er meer dan trots op zijn dat dit contract in de autosportwereld verlengd is. Dankzij de langdurige inspanningen van Nils Naujoks en Danny Engels heeft GT2 Esports zich bevestigd als één van de grote namen in de Sim racing wereld."


BS Team Redline

BS+Competition en BMW Team GB met de BMW M4 GT3 in actie
Afgelopen zaterdag kwamen BS+Competition en BMW Team GB voor de eerste maal in actie. Beiden zijn dominante teams in de Digitale Nürburgring Lange Afstandsseries. In het verleden behaalden zij met de virtuele BMW Z4 GT3 race-overwinningen op de Nordschleife. Afgelopen zaterdag betraden zij met de BMW Motorsport en de gehele simracing gemeenschap op het iRacing platform onbekend terrein. Ze waren één van de eersten die met de nieuwe BMW M4 GT3 gingen racen. Bruno Spengler en Kay Kaschube kwamen voor het BS+Competition Team uit terwijl BMW Team GB onder vlag van Williams Esports met Jesse Krohn(SF) en de Italiaan Alessandro Bico uitkwam. De teams eindigden in de Top4.

Bruno Spengler: "Vorig jaar raceten we nog in virtuele BMW's maar we zijn er trots op om nu deel uit te maken van het officiële BMW Motorsport SIM Racing team. We hebben een prachtige mix van real en simracing coureurs die op de simulator bijzonder snel zijn en tot de beste simracers ter wereld behoren. Wij kijken uit naar een uitdagend jaar." BMW fabriekscoureur Bruno Spengler is in de simracing wereld tevens teamkapitein van BS+Competition.

Team Redline en Williams Esports in GT en Formule E actief
BMW Motorsport en Team Redline komen op 23/24 januari voor de eerste maal gezamenlijk in de 24U van Daytona uit. BS+Competition en BMW Team GB komen eveneens in dit evenement uit. Eén week later komen Team Redline en BMW Team GB opnieuw in actie. Ditmaal met de BMW iFE 2.1 in de virtuele versie van het ABB FIA Formule E kampioenschap. Het kampioenschap bestaat tussen januari en maart uit zes wedstrijden die telkens op een donderdag verreden zullen worden.

G2 Esports


Dom Duhan, oprichter van Team Redline: " Wij zijn enorm enthousiast over het komende jaar en geloven dat wij voor BMW een goede match zijn. In 2021 wachten ons op topniveau nieuwe uitdagingen. Onze samenwerking met BMW zal ons hopelijk de kans geven om op verschillende fronten van succes te genieten."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet