Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
ESports

Div: Rogers/Güven ook in vijfde virtuele VCO "Championship Race niet te stoppen.

Joshua Rogers en Ayhancan Güven vierden dit jaar hun tweede achtereenvolgende overwinning. De beslissing viel door een spin van Simone Maria Marceno kort voor het einde van de virtuele wedstrijd. De Fun wedstrijd op het circuit van Tsukuba werd door Sebastian Job gewonnen.

Kia Cup 1
In de Fun Race werd met de KIA Optima "Supercar" gereden"


Tekst Willem J. Staat
Foto's VCO
  Rogers/Güven ook in vijf virtuele VCO Championship Race niet te stoppen
Voor Rogers/Güven een tweede achtereenvolgende overwinning en de derde seizoensoverwinning. Op het virtuele Snetterton nam Rogers in de tussenstand van de virtuele Esports Racers. In de tussenstand van de "Real Racers"beschikken Ayhancan Güven en Laurin Heinrich over het gelijke aantal punten. Tot kort voor het einde lag de combinatie Simone Maria Marceno/Phil Denes op kop. Een spin van Marceno leverde niet meer dan een tweede plek op. De Fun Race die op het circuit van Tsukuba werd verreden leverde een overwinning voor Sebastian Job op.


Kia Cup 2
De start van de Fun Race van bovenaf gezien.

De Fun Race
Voor de Esports racers was de Fun Race een reis terug in het verleden. Ze traden tegen elkaar aan op het beginnerscircuit van het Simulatieplatform waar ook met beginnersvoertuigen gereden werd. De KIA Optima. Joshua Rogeers van Coanda Simsport wist zich van de pole te verzekeren en reed vanaf het begin 20 minuten lang aan de leiding. Kort voor het einde werd hij door Red Bull Racing Esports rijder Sebastian Job gepasseerd en moest ook Team Redline rijder Maximilian Benecke laten passeren. In de slotfase wist Job zijn positie tegen Benecke te verdedigen. Rogers kwam als derde over de eindstreep.

Sebastian Job(Red Bull Racing Esports): "Ik heb er van genoten Voor het eerst sinds lange tijd heb ik weer met deze auto gereden. Leuk om dit weer eens uit te proberen. Vaak heb je competitieve races met veel contact wat het racen bepaald."Start
Direct bij de start chaos achter in het veld.

Pole Position
Joshua Rogers (Coanda Simsport) 57,145 Sek.

Uitslag
1: Sebastian Job (Red Bull Racing Esports)
2: Maximilian Benecke (Team Redline) +0,482 Sek.
3: Joshua Rogers (Coanda Simsport) +1,111
4: Carl Jansson (CoRe SimRacing) +2,742
5: Sindre Setsaas (CoRe SimRacing) +3,021
6: Pablo López (Team Fordzilla) +3,698
7: Thomas Petitjean (R8G Esports) +4,415
8: Alejandro Sánchez (MSi eSports) +4,662
9: Rainer Talvar (BS+ COMPETITION) +5,253
10: Tommy Østgaard (Coanda Simsport) +5,995

Curbstones
Net zoals in de Real World op de limiet.


Championship Race
De VCO Twitter gebruikers kozen ditmaal Snetterton als circuit. De Pole ging ditmaal naar Real World Racer Phil Denes in de virtuele F3 Dallara. Hoewel hij direct na de start de leiding kortstondig moest afstaan wist hij die snel terug te veroveren en wist een voorsprong op te bouwen. Na de pitstop van Denes nam diens teamgenoot Simone Maria Marceno de leiding over maar de aanstormende Rogers zette behoorlijk veel druk op de ketel. Zes ronden voor het einde ging Marceno in de fout en moest de leiding afstaan. Hij ging veel te wijd over de virtuele curbstones en moest Rogers laten gaan. Gelukkig wist hij de tweede plek nog te behouden. Formule 1 rijder Romain Grosjean bezette samen met Thomas Petitjean een sterke derde plek. Daarachter volgden Graham Carroll en Laurin Heinrich die door een spin ver waren teruggevallen. Carroll moest in de tussenstand van de Esports racer zijn eerste plek afstaan terwijl Güven en Heinrich gezamenlijk de eerste plek in de tussenstand delen.

Ayhancan Güven: "In de kwalificatie was ik zo snel mogelijk. Ik had een goede start en heb geprobeerd het gat naar voren zo klein mogelijk te houden en ook niet al te agressief te zijn. Ik wist dat Josh de snelste rijder in het veld was en wilde hem een zo goed mogelijke uitgangspositie verschaffen. Hij heeft ongelofelijk gereden."


Spin
Marceno gaat in de fout.

Joshua Rogers(Coanda SIMsport): "Ayhancan heeft uitstekend werk verricht. De start was zeker fantastisch. Dit bracht ons in een goede uitgangspositie. De overwinning is fantastisch en in het totaalklassement beschikken over een zeer goede uitgangspositie. Dank aan Ayhancan en de rest van het teams. Duimen dat het zo verder kan gaan."

Romain Grosjean: "Eindelijk ben ik er in geslaagd om een Top 10 klassering te behalen. Over mijn prestatie gedurende de kwalificatie was ik niet echt tevreden. In het eerste wedstrijdgedeelte draaide het erom om crashes te vermijden maar anderzijds om ook weer zoveel risico aan te gaan. Thomas was na de wissel ongelofelijk snel, denk zelfs sneller dan Rogers. En dit is bijzonder op iRacing erg moeilijk. Ik heb mijn volgers wel verzocht om voor Snetterton te opteren. Ik heb daar nooit gereden maar wij konden ons daar echt snel op instellen."

Pole-Position:
Phil Denes 1:38,988 Min.


Guven Snetterton
Mooie overwinning van Güven/Rogers op het virtuele Snetterton.

Uitslag
1: Güven / Rogers (Coanda Simsport)
2: Denes / Marcenò (Altus Esports) + 10,325 Sek.
3: Edgar / Job (Red Bull Racing Esports) + 11,886
4: Epps / Almeida (EG Racing) + 12,829
5: Zug / Sánchez (MSi eSports) + 13,342
6: Hyman / Luding (SimRC) + 13,925
7: Seppänen / Kaschube (BS+ COMPETITION) + 14,422
8: Foley / Barneveld (BS+ COMPETITION) + 16,623
9: Grosjean / Petitjean (R8G Esports) + 18,979
10: Heinrich / Carroll (Red Bull Racing Esports) + 30,486
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet