Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
IndyCar

Indycar: Simona de Silvestro terug naar de Indy 500

De Zwitserse Simona de Silvestro, de afgelopen jaren voor Porsche in de ADAC GT Masters actief, keert terug naar de Brickyard. Met steun van Roger Penske maakt zij dit jaar deel uit van het Race For Equality&Change Programma. Daar worden de krachten gebundeld met Beth Paretta.


202I Simona de Silvestro
Comeback voor Simona de Silvestro op de Brickyard.

Tekst Willem J. Staat
Foto Indycar

Simona de Silvestro terug naar de Indy 500
De Porsche fabrieksrijdster en vijfvoudig Indy 500 starter zal gedurende de Indy 500 de No 16 Paretta Dallara Chevrolet besturen. Paretta probeerde haar team al eerder in te schrijven voor de Indy 500 onder vlag van Grace Motorsport.

Penske Corporation President Bud Denker: " Roger en ik kennen Beth al sinds 2007 toen ze voor Aston Martin werkte. Daarna had zij de leiding over het SRT Motorsports Programma bij Dodge toen wij ons eerste NASCAR Kampioenschap wonnen. We kennen haar al heel lang en toen wij vorig jaar ons Equality&Change Programma aankondigden nam zij contact met ons op. Wij proberen nu om een vrouw zich te laten kwalificeren voor de 105e editie"

"Een aantal getalenteerde vrouwen nam vanwege dit initiatief al snel contact op met de Penske Corporation maar Denker en Peretta kwamen al snel tot dezelfde conclusie. Beiden kwam tot de overtuiging dat Simona de Silvestro wel de beste kandidate zou zijn. "Wij weten hoe sterk dat ze is, een diehard racer die dit circuit kent en wij geven haar alles om echt kans te maken om deze wedstrijd te kunnen winnen" aldus Denker.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet