Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
IndyCar

Indycar: Ganassi-boys snel tijdens eerste pre-season test op Sebring

Het duurt nog drie maanden voordat het Indycar seizoen van start gaat maar gisteren werd er alweer voor de eerste maal in de NTT Indycar-series op Sebring getest. Weinig verrassingen overigens want regerend kampioen Scott Dixon was het snelst gevolgd door zijn Zweedse teamgenoot Marcus Ericsson.

2020 Dixon
Scott Dixon trapte het nieuwe seizoen direct af met de snelste tijd.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Indycar


2020 Ericsson
Tweede tijd voor Marcus Ericsson.

Ganassi boys snel tijdens eerste pre-season test Sebring
Met een officieuze tijd van 52.3200 secs was regerend kampioen Scott Dixon met zijn Ganassi Dallara Honda de snelste man tijdens de pre-season Indycar openingstest op Sebring. Daarmee was hij slechts 1/10e sneller dan voormalig F1-coureur Marcus Ericsson. Ganassi nieuwkomer Alex Palou liet de derde tijd registreren en was slechts een halve tiende langzamer dan Ericsson. Daarachter volgde Sebastien Bourdais die dit seizoen voor het team van A.J. Foyt Racing uitkomt.

16C 4825-1
Een prachtige opname van Alex Palou.

De vijfde tijd werd opgeëist door Max Chilton met daarachter Dalton Kellett in de tweede A.J. Foyt Dallara Chevrolet.Oud NASCAR kampioen Jimmie Johnson legde overigens het meeste aantal ronden af. Bij hem stonden er 160 op de teller en bij Dixon 109. En zoals bekend komt ook Johnson dit seizoen voor het team van Chip Ganassi uit. Jimmie Johnson: "Hier op Sebring een groot aantal rondes in de auto die ik probeer te begrijpen en het maximale uit de remzones te halen. Mijn teamgenoten hebben mij enorm geholpen om op snelheid te komen. Een ton van genot hier!"

2020 Johnson Vooralsnog doet Jimmie Johnson het voor de "fun" Hij komt voorlopig nog e.e.a te kort.

Vandaag komen de teams van Andretti Autosport, Rahal en Mayer Shank Racing in actie. Voor Andretti Autosport staan Alexander Rossi, Ryan Hunter Reay en Marco Andretti op de lijst. Graham Rahal en Takuma Sato zijn door Rahal Letterman Racing aangemeld terwijl Jack Harvey voor Mayer Shank uitkomt.

2020 Max Chilton
De Brit Max Chilton. Een vast bestanddeel van de Indycar series.

2020 Tijden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet